Entre els propers 31 de març i 9 d'abril, Roses oferirà a vilatans i visitants un interessant circuit gastronòmic per conèixer les tapes i especialitats d'un total de 51 restauradors de la població, units en la segona edició de "La Ruta de les Tapes" promoguda per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.

Sector públic i privat tornen a col·laborar novament a Roses per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà i atreure visitants fora de temporada.

Amb una acollida espectacular i més de 6.000 consumicions servides durant la primera edició celebrada el passat any, la Ruta de les Tapes tornarà a oferir la possibilitat de conèixer la riquesa gastronòmica de Roses. El rotund èxit assolit l'any passat ha motivat que el nombre de restauradors inscrits s'hagi doblat en aquesta edició, passant dels 25 establiments adherits als 51 d'enguany.

Durant 10 dies els carrers de Roses es convertiran en un circuit on cada establiment oferirà als seus clients la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi de la DO Empordà.

Aquest dimecres, 22 de març, ha tingut lloc al Teatre Municipal de Roses la presentació de la Ruta 2017, acte que ha consistit en una mostra de les tapes que s'oferiran al llarg de la campanya. Diversos restauradors del municipi han presentat les seves creacions, ideades especialment per a l'ocasió, que enguany destaquen per la laboriositat de les elaboracions i el nivell de creativitat dels diferents plats.

Tataki de tonyina amb aromes de ratafia, blini de carbassa amb musclos en escabets i poma verda, minibomba amb xips de porros, cebiche amb llagostins i peix blanc amb cítrics, croqueta d'arròs a banda i mussolina d'all negre, crema de carbassa amb espuma de castanya i pernil, carpaccio de bacallà sobre torradeta amb guacamole i pebrot o socarrat d'arròs a banda, són només algunes de les creacions ideades pels diferents xefs, les quals es podran degustar al llarg d'aquests deu dies.

El preu de cada tapa amb degustació de vi serà de 2,5 €. Els participants comptaran amb una butlleta on cada establiment estamparà un segell. Qui ompli les nou caselles existents podrà optar al sorteig d'un àpat per a dues persones a l'establiment participant en la campanya que esculli i un lot de vins DO Empordà cedit pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà.

El sorteig se celebrarà diumenge 30 d'abril, a les 12 h, a la plaça de Catalunya de Roses, en el marc de la 4a Mostra del vi DO Empordà Roses, acte integrat dins el programa del Festival Vívid.