El Grup Cavallista de Castelló celebra aquest diumenge la popular Cavallada, que aquest any celebra la 40a edició. Les activitats començaran a les 10 h. del matí amb la concentració dels participants a l´esplanada de l´Hort d´en Negre, seguidament, a dos quarts d´onze del matí faran un esmorzar popular per agafar forces per a la cercavila que començarà a les 11 del matí i que recorrerà els carrers i places del centre històric. En aquest sentit, l´organització recomana als participants l´ús del casc i recorda que tot genet és responsable dels danys que el seu cavall pugui ocasionar durant la cavallada.

Una de les places més concorregudes pel públic és la de Mossèn Cinto Verdaguer, on es fa la benedicció del bestiar davant de la portalada de la Basílica de Santa Maria a partir d´un quart de dotze del migdia. Seguidament, a un quart d´una del migdia, a l´esplanada de l´Hort d´en Negre, tindrà lloc la presentació i exhibició dels cavalls i carruatges participants.

A l´exhibició s´hi podran veure diferents següents activitats com ara Carrusel i salt d´obstacles a càrrec de l´Hípica Aiguamolls; Doma Vaquera a càrrec del Club el Caballo y Su Arte; Barrel Racing a càrrec de l´Hípica Arnau i Volteig infantil i juvenil a càrrec de l´Hípica Germans Alavés.

La 40a cavallada compta amb el suport de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries i amb la col·laboració de molts comerços, entitats i persones que aconsegueixen que, any rere any, aquesta festa sigui un èxit de participació