17 de març de 2017
17.03.2017
40 Años
TV3

'El camí de l'exili. De Barcelona a Prats de Molló', a 'Trinxeres'

A Camprodon, al Museu de la Retirada, hi ha centenars de peces històriques trobades a la muntanya per dos veïns

17.03.2017 | 18:04
Una escena del programa.

El diumenge 26 de març, últim capítol de 'Trinxeres'. Carles Costa, Eloi Vila i Marc Juan resseguiran l'amarg camí de l'exili, el mateix que varen fer milers de persones, i creuaran la frontera per Coll d'Ares fins arribar a  la platja d'Argelers.

 El 15 de gener del 1939, les tropes franquistes van ocupar Tarragona, i el 29 de gener, Barcelona. Mig milió de ciutadans i soldats republicans van fugir cap a França pels Pirineus. El recorregut sortirà de Barcelona, seguirà per Osona i el Ripollès fins a Camprodon, per on van marxar 100.000 persones. Creuaran la frontera pel Coll d'Ares i continuaran per Prats de Molló, Ceret, Perpinyà i Argelers.
 
A Camprodon, al Museu de la Retirada, hi ha centenars de peces històriques trobades a la muntanya per dos veïns que permeten entendre què va passar aquell dur hivern en aquelles muntanyes. A més, es coneixeran testimonis de persones que van marxar i que no han tornat mai més. A la platja d'Argelers, parlaran amb Marcel Ferrer, internat en aquest camp amb només 17 anys, reviurà el drama humà dels refugiats espanyols de França.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema