"Aprofitant que el tema del circ continua latent a la ciutat de Figueres, l´Associació d´Amics de Sant Josep ha volgut donar el seu suport al projecte del Museu del Circ" explica Toni Vaquero, membre de l´organització de la Fira del Brunyol que ha programat, per a aquest dissabte a la tarda un espectacle d´acrobàcies, com a novetat del programa d´activitats.

Per a l´associació, seria molt positiu que la ciutat tirés endavant aquest projecte que revitalitzaria aquesta part de la ciutat i des de la Fira del Brunyol -que enguany compleix 24 anys- se li ha volgut donar suport, destaca Vaquero. La companyia Acro-Broadway Show actuarà a les 6 de la tarda, a la plaça Triangular. Una altra de les propostes innovadores serà la mostra d´ukitsu que oferirà l´escola Yomeikan.

L´activitat central continuarà essent la degustació i venda de brunyols artesans. Per primera vegada, participarà una pastisseria de fora, en aquest cas el forn Triola de Vilabertran. Sumada a les cinc restants, elaboraran entre 600 i 650 quilos d´aquest dolç, depèn del temps que faci el dia de la Fira. En aquesta nova edició de la Fira, tornaran a ser unes 150 parades d´alimentació i productes variats, les que hi participaran.

La jornada es completarà amb un munt d´activitats lúdiques que ompliran els carrers Sant Josep, Verge Maria, Sant Vicenç, Sant Pau i Vilafant amb la presència d´escoles de dansa i música de la ciutat.

Dins la programació d'activitats, la jove Anna Maria Guardiola, veïna del barri, serà proclamada, aquest dissabte a la tarda, pubilla de l´Associació Amics de Sant Josep. L´acte tindrà lloc a la mitja part entre la cantada d´havaneres que oferiran els membres de la Garota d´Empordà, a la plaça Triangular, un dels actes més consolidats del programa. La novetat és que aquest any també hi haurà pubilleta i hereuet, un títol que recaurà respectivament en Mariona Ribera i Luca Roberto, tots dos de set anys. Aquest any tampoc optarà cap noi al títol d´hereu, ja que costa que els joves s´engresquin a seguir amb la tradició.

Per complementar la programació de la Fira es convoca un any més la cursa urbana Sant Josep que torna aquest diumenge organitzada pels Amics de Sant Josep,