Sota el nom de coral Gaudeamus va néixer el 1987, ara fa trenta anys, la coral Polifònica de Figueres. Per celebrar aquestes tres dècades dedicades al món del cant coral, la formació, actualment integrada per una trentena de cantaires i dirigida per Dani Mancebo, ofereix un concert a l'auditori dels Caputxins de Figueres aquest diumenge a les 18.00 hores. La coral estarà acompanyada, com en moltes altres ocasions en el passat, de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, dirigida per Carles Coll. Ambdues formacions interpretaran un programa dedicat al compositor G.B.Pergolesi. "L'hem escollit perquè les seves inicials coincideixen amb les nostres i perquè és un compositor barroc molt desconegut pels qui no són melòmans", ha explicat Mancebo, qui dirigeix la coral des del 2013, durant la presentació als mitjans del concert aquest divendres al migdia.

Durant el concert d'aquest diumenge, s'interpretarà l''Stabat Mater' de Pergolesi i una òpera còmica anomenada 'El germà enamorat'. Mancebo també ha avançat que l'actuació, on també actuen la soprano Gemma Horta i la mezzosoprano Anna Bassas, es clourà amb una peça del compositor de la que ell mateix ha fet l'harmonització. Aquest serà el primer dels tres concerts que té previst la coral al llarg del primer semestre d'aquest any. El segon tindrà lloc per les Fires i Festes de la Santa Creu i, més tard, actuaran durant l'Aplec de les Comarques Gironines. Els dos concerts tindran molta presència de sardanes ja que la coral també s'ha bolcat en els actes de la Capital de Sardana.

Ja pel segon semestre de l'any, estan preparant el 'Rèquiem de Mozart' amb l'OCE, un projecte que els il·lusiona. En aquest sentit, Carles Coll ha recordat el fort lligam que tenen amb la coral, "és la nostra coral" i ha fet un salt en el temps rememorant la producció de 'La balada del Sabater d'Ordis' que, plegats, van arribar a interpretar al Palau de la Música Catalana el 2002. "Tocar allà és un fet especial per a qualsevol músic i nosaltres vam omplir", ha assegurat.

Durant la presentació del concert, l'alcaldessa, Marta Felip, ha celebrat "l'arrelament de la coral a la ciutat". El preu de les entrades és de 14 euros o de 12 euros si s'adquireixen anticipadament.