La festa del carnaval d´Agullana té aquest any un caràcter especial. La tradicional celebració es concentra al dissabte però, aquest divendres l´Ajuntament ha previst una cerimònia d´entronització dels cuiners i mestres xuiers, a les set de la tarda, a la sala d´actes. Dissabte segueix la tradició al poble amb la cercavila xuiera. Nens de l´escola i de la llar d´infants, acompanyats de tothom qui vulgui participar, recorren els carrers del poble amb cullerots i estris per fer fressa. La temàtica d´enguany és el mar.

A la tarda, es reuneixen els cuiners i mestres xuiers que repartiran la xuia a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Major. Entremig hi haurà un espectacle infantil amb el grup Spexen i l´entrega de premis als nens que es disfressen al matí. La Sala Polivalent acollirà el ball de nit, amb el grup Albercoks i música dj. Durant la vetllada, també es premiaran les millors disfresses.

Sardanes, diumenge

Enguany un altre dels canvis de la festa arriba diumenge quan s´ha programat una audició de sardanes, a la plaça Major, per tancar els actes.