Amb el títol ´Japan XXI´ el fotògraf Roger Lleixà (Girona, 1982) exposa a la sala d'exposicions de La Cate de Figueres un recull d´instantànies urbanes sobre la societat nipona actual. Petits moments que l´autor va captar durant un viatge fotogràfic per Tokio, Kyoto, Hiroshima i Takayama i que intenten fer un petit retrat antopològic d´una de les societats més contrastades del món, amb una tradició punyent que encara manté viva la seva autoritat i una modernitat sovint portada a l´extrem. La mostra de fotografies es podrà visitar fins el 26 de febrer de les 18 h a 20 hores

L´any 2007 Roger Lleixà inicia a Bòsnia una sèrie de viatges fotogràfics que el portaran a visitar i documentar alguns països de l´Europa de l´Est, gran part del Sud-est Asiàtic (Tailàndia, Cambodja i Laos) i Japó, especialitzant-se així en la fotografia de viatges.

Ha col·laborat amb algunes ONG´s -com Fotògrafs per la Pau, Médicos del mundo o Infants del món- documentant programes d´ajuda a comunitats i persones necessitades, com les Mares d´Srebrenica a la República Srpska o els nens orfes en llars d´acollida a Cambodja. Segueix viatjant en l´actualitat, sempre buscant el respecte i l´aprovació de la gent que fotografia.

Lleixà també ha publicat en diferents mitjans com ara el setmanari Empordà, des del 1998 i al Diari de Girona des del 2005. Ha publicat a diversos diaris i revistes, com ara a Viajes National Geographic, a la revista musical Enderrock, al rotatiu holandès Volkskrant Banen, al diari esportiu Mundo Deportivo, al diari As, al diari Público, al Diario de Levante i al Diari de Mallorca, entre altres.