Una ciutat de carpes amb dues carpes gegants i quatre auxiliars converteixen el recinte Firal de Figueres en ciutat del Circ. La Gran Carpa blanca central circular amb cabuda per a 2.214 espectadors acollirà les 15 representacions programades: 4 escolars, 5 de l´espectacle Blau, 5 del Vermell i la Gala de Premiats (Espectacle Or). L´emoció i la màgia està assegurada des d'aquest dijous i fins el dia 20.

El circ és com un petit món on es condensen totes les cultures, un espectacle que ha evolucionat, que engloba totes les arts i que té com a protagonistes uns grans atletes, artistes que es consagren per fer passar un moment feliç al públic. El Festival Internacional del Circ Elefant d´Or Ciutat de Figueres ho té tot a punt i ja ha tornat a desplegar la seva enorme carpa sense columnes per a 2.214 espectadors. Des de dijous i fins al dia 20 hi passaran més artistes que mai i hi haurà també més funcions. En total desfilaran, sota la carpa del circ, 88 artistes d'11 països, sobretot de la Xina, Rússia i Ucraïna, però en aquesta edició destaca també la representació etíop i la llatinoamericana. La programació inclou 24 atraccions ­-on predominen les actuacions en grup i la presència femenina- mai vistes a Europa, com sempre repartides en dos espectacles, el Blau i el Vermell, més la final de l´espectacle Or, amb un total de 15 funcions: 11 per al públic en general -aquest any n´hi ha una més del Blau, el dilluns a les 17.15 h, amb un preu únic de 17 euros- i 4 funcions escolars.

L´artista més jove del Festival

El Festival s´innova presentant fins a 17 disciplines amb números que permetran vibrar el públic: el pal xinès i la planxa coreana d´Addis Africa Troupe (Etiòpia); la comicitat de la mà del clown xilè Baltabarín i l´ucraïnès Clown Bilby; les cintes aèries del Duo Cabaret (Ucraïna); el trapezi volant de Deyvi Franco (Perú); l´artista més jove que ha passat fins ara pel Festival, la jove equilibrista ucraïnesa de 13 anys Vladislava Naraeva; el canvi ràpid de vestuari, en dècimes de segon, del Duo Smirnov i, com a nova disciplina del Festival, s´hi descobrirà la màgia del xinès Wu Song Tao, amb aparicions, desaparicions i levitacions a 360 graus, entre les moltes propostes.

Ja fa dies que els artistes són visibles a la ciutat. Diumenge passat es va suspendre l´actuació al castell de Quermançó del Trio Trilogy per mal temps, prevista dins de les activitats paral·leles que ja han arrencat a la ciutat però els primers artistes ja han començat a visitar diferents col·lectius que, per un motiu o un altre, no podran assistir en directe al Festival. Se´n beneficien diferents centres socials com ara el centre penitenciari Puig de les Basses; l´asil Vilallonga; el centre sociosanitari Bernat Jaume; la residència Els Arcs i el centre de dia de l´associació de Malalts d´Alzheimer i Família, que aquest dilluns ha comptat amb la presència del pallasso Bilby i el Trio Trilogy. Els col·lectius implicats destaquen la important tasca social que suposa rebre els artistes als centres. Com a novetat, el Festival impulsa una recollida de fons -els espectadors, en comprar l´entrada, poden aportar 1 euro més i els infants menors de 2 anys pagaran 1 euro- que es destinaran a Altem, que compleix 50 anys.