'La cage aux folles' és una comèdia teatral del dramaturg francès Jean Poiret estrenada en el Palais Royal de París el 1973. Va ser un èxit tan brutal que es va representar durant quinze anys ­se­guits. També se´n van fer diverses versions cinematogràfiques i uns quants musicals. Inspirant-se en tot plegat, l´elenc de l´associació teatral de Sant Llorenç de la Muga, ara coneguts com Còmics, ha fet la seva pròpia adaptació, amb números de ball i cançons en directe, que es podrà veure aquest dissabte a Vilabertran. L'actuació és al centre cívic, a les 19.30 hores. L'entrada és gratuïta.

Els motors de l´obra són dos personatges, en René i Àlbin, una parella d´homosexuals madurs que dirigeixen un local d´oci ­situat, en aquesta adaptació lliure creada i dirigida per Joan Serrat, a Sitges, i que reben la inesperada visita del fill anunciant-los que es casa amb la filla d´un matrimoni ultraconservador. Al voltant de René i Àlbin, papers interpretats per Ricard Sedó i Joan Tomàs, orbiten diferents personatges. En total, l´elenc dels Còmics mou fins a 38 persones, entre actors, ballarins i tècnics, tots bolcats totalment en la nova producció que ha estat molt ben rebuda allà on s´ha vist fins ara, tant a Vila-sacra com a Sant Llorenç de la Muga i a Figueres, on el passat mes de novembre va omplir el teatre Jardí de Figueres dos dies consecutius.

En aquest muntatge, els números musicals són molt destacats. N´inclou nou: sis cançons i quatre balls. Una de les cançons, la més emblemàtica, és de la Gloria Gaynor, I Am What I Am, i la canta en directe i en català Joan Tomàs. Tot i que la posada en escena és molt senzilla, la companyia ha invertit molt en efectes i en una estructura que els funciona allà on actuen.