Cineclub Diòptria projecta el darrer film del director de culte Albert Serra, 'La mort de Lluís XIV'. Amb ell, Serra mostra una perspectiva inèdita del tema de la mort. Quelcom que no és nou però que funciona és que quasi tot el film succeeix en una mateixa estança. El film es podrà veure a la La Cate, a les 21.00 hores.

Amb 'La mort de Lluís XIV', Albert Serra ha trobat una perspectiva inèdita al misteri de la mort que tantes vegades ha explorat la història del cinema. Exceptuant els dos plans inicials, tota l´acció transita en una sola habitació. Allà reposa Lluís XIV, inhabilitat per una gangrena que s´apodera poc a poc del seu cos. Els metges intenten trobar un remei, però, el rei va perdent les seves forces, la bel·ligerància, la grandesa... i es va convertint en un home que, tot i passat gloriós, és reduït a un cos inert a disposició dels seus súbdits.Tot i que Serra torna a interpretar un mite, com ja va fer amb el Quixot, Els reis mags, Casanova o Dràcula, La Mort de Lluís XIV és un punt i a part en la filmografia del cineasta. El director abandona els actors amateurs per treballar amb un dels actors més icònics de França: Jean Pierre Léaud. El director també deixa de banda la improvisació dels seus actors i treballa a fons els diàlegs partint de les memòries de Louis de Rouvroy, Duc de Saint Simon.

L´essència del cinema de Serra continua, quedant palesa en el seu gust per l´observació, no pel relat. Malgrat que el succés cabdal que dóna peu a la pel·lícula queda implícit al títol, el que és realment important és l´observació conscient de tot allò que té lloc entorn a aquest fet i la degradació/transformació del mite, i no tant la seva mort.