L´Ajuntament de Llançà atorga cada any els guardons que distingeixen la tasca de persones vinculades al municipi. Enguany la llança d´or 2017 recau en Arnald Plujà i Canals, mestre i geògraf pel seu coneixement i contribució a la divulgació del nom de Llançà, la seva història, i el seu entorn natural, mitjançant la publicació de diversos llibres fruit d´un acurat estudi al llarg de molts anys. Pel que fa a la Llança de Plata el guardonat és el jove Fredrik Strand Sánchez que destaca per la seva col·laboració desinteressada en diversos actes socials en el municipi de Llançà, oferint concerts.

Trand va néixer a Estocolm (Suècia) ara fa 17 anys i resideix al poble altempordanès des dels 5 anys. Estudia segon curs del Batxillerat científic a l´institut de Llançà i el seu talent musical l´ha fet mereixedor d´una beca artística per estudiar cant líric al Liceu de Barcelona. Aquest any la Llança de Coure també ha quedat deserta.

L´acte de lliurament de les llances és un dels més especials de la festa major de Llançà. Té lloc aquest diumenge a les 17.00 hores a l´envelat del mercat.