L´actor Toni Albà serà l´encarregat d´obrir els actes festius de Llançà, divendres a les set de la tarda, amb la lectura del pregó. L´actor serà també l´encarregat d´obrir la festa amb la representació de l´obra Audiència I-Real a la casa de cultura. El preu de venda de les entrades és de 18 euros, anticipada i a taquilla. Segons ha explicat la regidora de Cultura i festes Sònia Sarola, el programa, organitzat encara per l´anterior govern, segueix la línia de l´any passat i consolida la majoria de propostes. La jornada de divendres es tanca amb Música Electrònica amb els dj´s Jbuddy, Borrasu i Bezeta, a l´envelat del mercat.

La programació continua dissabte amb sardanes a càrrec de la Cobla Costa Brava (plaça Major), al migdia i a les 16.30 els llançanencs tornaran a elegir nova pubilla i hereu. Hi haurà la presentació i proclamació de la Pubilla i l´Hereu i de la Pubilleta i l´Hereuet 2017 així com el comiat dels representants del 2016, un acte que comptarà amb l´actuació de Fredrik Strand (a la Casa de Cultura). A les 20.30 hores hi haurà correfoc amb l´Espectacle Cronos i els Diables de l´Onyar pel nucli antic de la vila i a les onze de la nit arriba el Ball de nit amb els grups Sabor de Gràcia que ompliran la vetllada amb el ritme de la rumba catalana i les versions de Removida a l´envelat del mercat. El canvi d´emplaçament de la majoria dels actes es manté com l´any passat. El pavelló municipal no complia la normativa, en qüestió d´aforament, per acollir actes festius amb molta gent i l´Ajuntament va decidir instal·lar una carpa, que serveix per ubicar-hi altres propostes com l´Street Food Winter, amb la col·laboració de l´Àrea de Turisme de l´Ajuntament, amb l´objectiu de promocionar la gastronomia local fora de la temporada alta turística.

Tornant als actes festius, diumenge es reprèn la programació amb l´ofici solemne i una proposta de teatre, dirigida als més petits. Es tracta de l´obra Afina Serafina a càrrec de la companyia Cirquet Confetti, a la Casa de Cultura (12 hores). A continuació se celebrarà un acte també tradicional, com ara la salsitxada Popular a càrrec de la Colla del Ranxo que es farà a la plaça major, i té el preu d´un euro.

A les cinc de la tarda tindrà lloc l´acte d´entrega de les Llances 2017 a l´Envelat del mercat i una hora més tard s´hi farà el Ball amb l´Orquestra La Chatta. "Serà el moment de presentació a la gent del poble, de la nova pubilla i hereu, escollits el dia abans" destaca la regidora.

Inflables per a la mainada

Dilluns dia 23 la festa arriba al seu punt final amb noves propostes per a la mainada. De les 10.30 a 18.00 hores hi hauran inflables i jocs infantils (Envelat del mercat). Finalment la festa es tanca amb música, a les 18.00 h amb un concert a càrrec de Susana del Saz - boleros, que proposa des de bandes sonores, lírica, cançons internacionals en una actuació a la casa de cultura que servirà per cloure la programació festiva.