El Festival Acústica de Figueres ha guanyat el premi Entramuntanats 2016, que otorga l'associació Entramuntanats, ens que recull la tradició històrica de l'Ateneu Empordanès a Barcelona. Aquest guardó es concedeix a empordanesos que hagin destacat especialment durant el darrer any i que fomenten l´empordanisme arreu del món. L´any passat el guardó va recaure a l´activista social Mohamed El Amrani i l´any anterior, al cuiner Ferran Adrià.

Concretament, el Premi Entramuntanats ha destacat "la tasca de l´Acústica en pro de la difusió de l'empordanisme amb el seu model de festival que, amb 15 anys d'història, ja és un referent del panorama musical català i de més enllà de les nostres fronteres".

El pròxim febrer es farà el lliurament al seu director, Xavier Pascual, i a tot l'equip de la seva empresa Promo Arts Music, que fa possible aquest esdeveniment que en la seva quinzena edició va reunir més de 100.000 espectadors a Figueres.

Entre els guardonats d´altres edicions destaquen: Joan Trayter (Ex-president del Barça, 2003), Fabià Estapé (economista, 2004), l´entitat Salvem l´Empordà (2005), Lluís Llach (cantautor, 2006), Fundació Gala-Salvador Dalí (2008), Paco Pérez (xef amb 3 estrelles Michelin, 2010).

L'Associació d'Empordanesos a Barcelona, Entramuntanats, és una associació sense afany de lucre legalment establerta des de fa més de 15 anys. Recull la tradició històrica de l´Ateneu Empordanès de Barcelona que es remunta a principis del sXX. L´antic Ateneu Empordanès de Barcelona (1916-1936) va tenir una ingent activitat cultural i de difusió dels valors empordanesos per l´època en què es trobava.