L´oferta d´activitats a l´Escala per al públic familiar aquestes festes es complementa amb la segona edició dels tallers nadalencs que ofereix el Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre. Novament l´objectiu és arribar al públic familiar a través de diferents activitats perquè els més menuts de la casa gaudeixin i es diverteixin aprenent, al mateix temps que s´introdueixen en la cultura romana i en la vida quotidiana de l´època.

Les sessions es faran de les 11.00 a les 13.00 hores i cada dia els nens i nenes s´emportaran a casa un treball manual elaborat per ells. Les propostes s´adrecen a mainada d´entre 5 i 10 anys i tenen un preu simbòlic de 3 euros cada taller. Aquest dimarts 27 de desembre arriba la proposta Il·luminem!, en què s´explicarà als nens que els antics habitants d´Empúries feien servir llànties d´oli i espelmes per il·luminar les seves cases en un temps en què no existia l´electricitat. Durant aquest taller, podran realitzar un portaespelmes inspirat en l´antiga Roma.

Dimecres 28 de desembre, es realitza un nou taller: Crepundia i altres amulets, que servirà per explicar que els romans eren molt supersticiosos i utilitzaven, tant per a ells com per als seus fills, diversos amulets per protegir-los de la mala sort i propiciar una bona salut. L´activitat permetrà als participants apropar-se a les creences dels romans.

Dijous 29 de desembre està reservat a l´escriptura romana. En aquest taller es fabricarà una llibreta com la que feien servir els nens i nenes que vivien a Empúries, de cera i fusta- i es practicaran diverses tècniques d´escriptura amb estris d´època romana.

Finalment el divendres 30 de desembre, tal com es va fer l´any passat, es clou la programació de tallers amb la fabricació d´un calendari. L´activitat porta per títol 'Posem en ordre l´any'. En aquest taller es crearà un calendari molt original per començar el 2017, i s´aprendran algunes curiositats com l´origen dels noms dels mesos de l´any i com eren els calendaris que s´utilitzaven a l´antiga Roma.

Després de l´èxit dels tallers que es van fer l´any passat, el MAC-Empúries ha limitat la participació en els tallers a un màxim de 25 nens, perquè d´aquesta manera s´evita massificar la proposta, expliquen els organitzadors. Majoritàriament s´hi apunten nens de l´Escala i dels pobles dels voltants, que valoren molt positivament la qualitat de la proposta. Amb vista a l´any que ve els tallers de Nadal tindran continuïtat i durarien una hora més, a petició dels mateixos pares.