L'Associació Cultural i Recreativa-Comissió de Festes d’Empuriabrava ja té els estatuts aprovats i ha quedat formalment constituïda. La Junta Directiva la conformen: Mònica Keller, presidenta; Joaquim Margarit, secretari; Xavier Nogales, tresorer; i els vocals: Francisco Rodríguez Ostos (ALONCE- Associació de Locals d’Oci d’Empuriabrava i Castelló d’Empúries), José Romero Peláez (entitats esportives d’Empuriabrava), Jordi Reitg, Jean-Christophe Vergès i Alfredo Cordón.

A partir d’ara i durant aquests dies propers s’obre un període en que es podrà afegir membres fundacionals i associacions i que quedarà tancat el dia 9 de gener, dilluns, que és quan es farà l’acte de presentació en públic.

Els fins d’aquesta Comissió de Festes d’Empuriabrava són: Proposar, promoure o organitzar activitats culturals, festives, d’esplai, gastronòmiques, fires i mercats de caire temàtic, concerts, exposicions, presentacions d’obres culturals o de productes, d’empreses o de marques, estatges d’entitats, seminaris, congressos, així com activitats esportives que no estiguin programades en calendaris de competició reglada.

I, evidentment, una intensa acció de difusió a tots els nivells. Per aconseguir les seves finalitats, la Comissió pot dur a terme les activitats, accions i establiment de convenis o contractacions que estimi necessaris, sempre atenent a que qualsevol guany que s’obtingui serà revertit a les finalitats de l’entitat. Aniran desplegant un ampli programa d’activitats: el dia 9 de gener es posarà “On Line” l’exposició permanent “EmpuriabravaGallery.com” amb més de 200 fotografies de vistes i d’objectes de l’Empuriabrava de tots els temps, ampliable, i amb blogs d’Empuriabravamania, en diversos idiomes, per tal de que des d’arreu del món puguin aportar vivències viscudes aquí i opinions.

El dissabte 28 de gener “Barbacoa Integral” amb botifarres i grill vegano, per fer pinya i sumar complicitats. I el dissabte 25 de febrer, i coincidint amb les dates en que fa 50 anys s’estava presentant el projecte “Empuriabrava” al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, organitzaran una “Calçotada Popular”. I el primer diumenge d’abril, i ja per quedar-se institucionalitzat per a cada any: “El primer bany de l’any a Empuriabrava”, una gresca simpàtica amb l’aigua freda i un tassot de brou calent.