La tercera edició del Gran Circ de Nadal arriba a Girona amb més d'11.000 entrades venudes i la sensació "d'haver-se consolidat com un dels espectacles clàssics de les festes de Nadal" a la ciutat. Enguany, l'espectacle girarà al voltant de l'exotisme d'Orient i portarà al pavelló de Fontajau atraccions de fins a deu països diferents. El director del Gran Circ de Nadal, Genís Matabosch, assegura que en aquesta edició l'espectador "notarà un salt qualitatiu" per la complexitat dels números dels artistes. Matabosch ha afirmat que el ritme de venda d'entrades "és més alt que el dels darrers anys", un fet que ha vinculat a què "els gironins saben apreciar la qualitat i aposten pel Gran Circ de Nadal". Segons el director, "va ser un encert" posar les entrades a la venda per Girona Temps de Flors.

Monocicles xinesos, equilibris russos o vols acrobàtics de Mongòlia són només alguns dels números que podran veure les més d'11.000 persones que, de moment, ja han comprat una entrada per a la 3a edició del Gran Circ de Nadal, que es fa al Pavelló de Fontajau.

El ritme de vendes fa ser molt optimista al director de l'espectacle, Genís Matabosch, que està convençut de superar els 17.000 espectadors que han aconseguit en les dues edicions anteriors. "La gent de Girona ens coneix, i el Gran Circ de Nadal s'ha consolidat", ha afirmat Matabosch.

De fet, el ritme de venda d'entrades és més alt que els altres anys i això ha fet que allarguin les funcions fins al dijous 29, tot i que inicialment estava previst que acabessin dimecres. "Hem prorrogat perquè creiem que l'espectacle ha generat expectació", ha remarcat Matabosch. L'aforament del Pavelló de Fontajau per al Gran Circ de Nadal queda reduït a 2.400 espectadors. Excepte per Nadal, on només hi haurà una funció, la resta de dies fan doble sessió.

Al 2014 -la primera edició del circ- el protagonista indiscutible va ser el gel. L'any passat, la màgia de gran format i, aquest 2016, el pes central el tindran els espectacles asiàtics i l'exotisme d'Orient. En aquest sentit, Matabosch ha detallat que aquesta edició han portat artistes "d'un nivell molt alt". "Estem convençuts que el públic de Girona notarà un salt qualitatiu", ha assegurat. El director diu que els espectadors "saben apreciar el bon circ" i per això volen oferir un espectacle que "sorprengui i millori" els anteriors.

Al nivell de grans ciutats

Matabosch ha comentat que "amb la consolidació del Gran Circ de Nadal" han aconseguit situar Girona com un referent en aquestes dates. "Avui competim, sense cap dubte, amb altres grans ciutats europees com Londres, París o Stuttgart que també tenen circs de Nadal", ha destacat.

Durant quatre dies, el pavelló de Fontajau es transformarà i recrearà l'atmosfera i la màgia dels Reis Mags. Seran en total nou funcions, repartides entre la tarda de Nadal i el 29 de desembre, durant les quals passaran per l'escenari 30 artistes de fins a dotze companyies vingudes de deu països diferents.

Espectacle per a tothom

Genís Matabosch ha volgut desmuntar el mite que el circ és per els més menuts. "Aquest espectacle és per a grans i petits", ha exposat Matabosch que assegura que cada cop tenen major nombre de públic adult que els segueix. "Hem de tenir en compte que tot el que es veu aquí no s'ha fet mai a Europa, d'aquí el gran atractiu d'aquest circ", ha reblat.

Entre d'altres, s'hi podran veure els equilibris dels germans vietnamites Giang, els monocicles xinesos del quintet Troupe Hohhot, les contorsions del jove acròbata rus Andrey Katkov o el volteig acrobàtic i els salts a bàscula de la Troupe Zola, vinguda des de Mongòlia. Un repartiment que Matabosch ha destacat per la seva qualitat. "És una edició costosa, però l'espectador ho agrairà", ha conclòs.