Aquest 15 de desembre, a les 21.30 hores, el realitzador de cinema figuerenc Lluís Galter (Figueres, 1983), presenta el seu darrer film 'La substància' a la sessió del Cineclub Diòptria.

La pel·lícula sorgeix del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, dirigit pel també figuerenc Jordi Balló, i va rebre el suport de l'Ajuntament de Figueres en ser-li atorgada una Beca Agita de 6.000 € quan el projecte encara es trobava en una fase molt embrionària.

L’any 2010, una delegació de l'empresa China Merchants Group es va presentar a Cadaqués, localitat icònica de la Costa Brava catalana, coneguda internacionalment per ser refugi i inspiració de l'insigne pintor

Salvador Dalí.

La seva missió, prendre apunts per a construir, en un futur, una rèplica del poble empordanès a la Xina. Sis anys més tard, la Tingting, una jove emprenedora que viu a la ciutat de Xiamen i que s’ha comprat un pis a Kadakaisi, la rèplica xinesa del poble de Cadaqués, decideix passar-hi un cap de setmana per desconnectar del seu dia a dia en una ciutat en constant ebullició.

Aquí comença 'La Substància': un documental que navega entre l'original i la rèplica, la realitat i el somni, el temps i la memòria, a través dels paisatges de Cadaqués, Kadakaisi, Xiamen i el Cap de Creus... El film, va estrenar-se en el marc del Festival de Cine Europeo de Sevilla el passat 5 de novembre.

PROJECCIÓ: dijous 15 de desembre, a les 21:30 h a La Cate. ENTRADA GRATUÏTA