La pel·lícula 'Pàtria' s'estrenarà als cinemes el 9 de juny de 2017 i tindrà una durada de 103 minuts. Abans de la seva arribada als cinemes, però, serà presentada en diferents festivals internacionals de cinema. A més, a partir del 24 de juny i fins el mes d'octubre del 2017 'Pàtria' també iniciarà un viatge per tots els municipis catalans que vulguin acollir-la en forma de passi únic amb debat i col·loqui posterior amb membres de l'equip del film.

Les empreses productores del la pel·lícula, Dejavu Films i Capaneida Films també han fet públic un clip http://<https://www.youtube.com/watch?v=wqCIO2mJ6fE&t=150s>amb imatges del llargmetratge: la seqüència del jurament que també conté una actualització del teaser i que ja ha aconseguit més de 23.000 visites en una setmana.

Una altra notícia destacada relacionada amb la pel·lícula és que 'Jocs de guerra' del mític grup català Sangtraït es converteix en un dels temes principals de la banda sonora del film. 'Pàtria. La llegenda d´Otger Cataló i els 9 barons de la fama' és la primera pel·lícula èpica basada en una llegenda popular catalana protagonitzada per Miquel Sitjar, Boris Ruiz amb Miquel Gelabert, Àngels Bassas ,Joan Massotkleiner i dirigida per Joan Frank Charansonnet