16 de novembre de 2016
16.11.2016
Estrenes

'La mort de Lluís XIV' d'Albert Serra i la nova comèdia de Ventura Pons arriben als cinemes

Bèsties fantàstiques i on trobar-les' també irromp a la gran pantalla, una aventura per NYC amb les criatures del món de Harry Potter

16.11.2016 | 12:17

La nova pel·lícula del polifacètic Albert Serra, 'La mort de Lluís XIV', arriba als cinemes aquest divendres. La cinta, que va obtenir un gran ressò després de la seva estrena en la secció oficial del Festival de Canes, retrata els últims quinze dies de la vida del Rei Sol, interpretat per Jean–Pierre Léadu. També s'estrena 28a pel·lícula del director català Ventura Pons, 'Oh, quina joia', una comèdia protagonitzada per Ricard Farré i Teresa Gimpera, que se centra el Berenguer, un jove de Valls que persegueix el somni de ser actor. 'Bèsties fantàstiques i on trobar-les' també irromp a la gran pantalla, una aventura frenètica amb les criatures fantàstiques del món de Harry Potter, enmig de Nova York.

'La mort de Lluís XIV'

A 'La mort de Lluís XIV' el polifacètic Albert Serra retrata els últims quinze dies de la vida del Rei Sol, interpretat per Jean–Pierre Léadu (el mític Antoine Doinel de les pel·lícules de Truffaut). La decadència física de Lluís XIV comença el 10 d'agost de 1715. De retorn d'una cacera el rei comença a sentir un dolor molt agut a la cama. Quinze dies més tard, ja està postrat al llit. Aquest és l'inici d'una mort lenta, envoltat dels seus fidels seguidors a la cambra reial. La pel·lícula va obtenir un gran ressò després de la seva estrena en la secció oficial del Festival de Canes.

Produïda per Andergraund Films, Capricci Films i Rosa Filmes, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i ARTE i el suport de l´ICEC, 'La mort de Lluís XIV' va guanyar la Palma d´Or honorífica per a Jean Pierre Léaud al Festival de Canes 2016, The Wilf Family Foundation Award per la Millor Pel·lícula Internacional al Jerusalem Film Festival 2016, el Gran Prix 2016 al director de fotografia Jonathan Ricquebourg a l´Ostrava Camera Oko 2016 de la República Txeca. El film també ha valgut al director el premi Jean Vigo, convertint-lo així en el primer autor de l´estat espanyol a rebre el prestigiós guardó, creat el 1951 i reservat a produccions franceses.

'Oh, quina joia!'

La 28a pel·lícula del director català Ventura Pons també arriba aquesta setmana als cinemes. Es tracta d''Oh, quina joia!', una comèdia protagonitzada per Ricard Farré i Teresa Gimpera. Berenguer és de Valls i des de petit té un somni, ser actor. A casa, el seu avi, un patriarca autoritari, està en contra de la seva passió 'equivocada'. En aquest context, troba un bitllet per a viatjar a Los Angeles i és conscient que aquest viatge canviarà la seva vida.

'Bèsties fantàstiques i on trobar-les'

Newt Scamander protagonitza una aventura frenètica amb les criatures fantàstiques del món de Harry Potter, enmig de Nova York. El magizoòleg anglès Newt Scamander (Eddie Redmayne) arriba a Nova RYotk en el seu viatge mundial de classificació de bèsties fantàstiques. Quan, accidentament, un no mag (Dan Fogler) allibera alguns d'aquests éssers, Newt haurà de recuperar-los amb l'ajuda de les seves germanes magues (Katherine Waterston y Alison Sudol). David Yates, responsable de la saga cinematogràfica de Harry Potter, dirigeix la cinta. La pel·lícula està doblada al català.

'Omega'

El documental explica la gènesi i la creació del projecte 'Omega', que va trencar motlles els anys 90, fusionant el flamenc i el rock de la mà d'Enrique Morente i Lagartija Nick, i unint la poesia de Federico García Lorca i les partitures de Leonard Cohen, mort fa pocs dies.

'La doctora de Brest'

El drama dirigit per Emmanuelle Bercot se situa a l'hospital de Brest (Francia), on la pneumòloga Irène Frachon (interpretada per Sidse Babett Knudsen, que va interpretar el paper de Birgitte Nyborg a la sèrie 'Borgen') descobreix una connexió directa entre una sèrie de sospitoses morts i un medicament aprovat per l'estat. Començarà llavors una solitària lluita per descobrir la veritable naturalesa del fàrmac.

'La llegada'

Denis Villeneuve dirigeix 'La llegada', on Louise Banks (Amy Adams), una experta en lingüística que viu el dol de la tràgica pèrdua de la seva filla, és reclutada per l'exèrcit juntament amb un científic per Ian Donnelly (Jeremy Renner) per negociar amb uns alienígenes que arriben a diversos punts del planeta terra.

'Amor y amistad'

Ambientada el 1790, 'Amor y amistad' explica la història de Lady Susan Vernon, una atractiva vídua de l'alta societat anglesa que viatja fins a la casa de camp de la seva família política amb la intenció d'aconseguir un marit per a la seva filla. El film, dirigit per Whit Stillman, és una adaptació del relat curt de Jane Austen, 'Lady Susan'.

'Un traidor como los nuestros'

La vida de Perry (Ewan McGregor) i la seva dona Gail (Naomi Harris) fa un gir de 180 graus quan coneixen a Dima (Stellan Skarsgaard), un mafiós rus que els demana ajuda per fer arribar informacio´classificada als serveis secrets britànics.

'Guerrera'

La Marisa és una noia jove, neonazi, agressiva, que manifesta contínuament el seu odi als estrangers. Conèixer un jove refugiat afganès al supermercat on treballa la fa començar a canviar.


'Chevalier'

Un grup d´homes avorrits en un iot organitzen un joc competitiu per veure qui fa millor accions com fer la migdiada, tenyir-se els cabells, cantar, fer fotos i ensenyar-les.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook