La festa de Sant Martí és la festa petita de l'Armentera, la més tradicional, pensada per a la gent del poble, destaca la regidora de cultura Meritxell Ibarz. “A la festa major d’estiu, sempre intentem introduir alguna novetat, però en canvi el programa de la festa petita, la d'hivern, aposta per la continuïtat”. “Entre els actes que fem, destacaria la trencada d'olles, una activitat que abans es feia a la majoria de pobles i que s’està perdent”. Per això un any més la festa d'hivern conserva aquesta activitat dins el programa (diumenge a les 16.30 hores). La regidora destaca la importància que es conservi amb l'objectiu de donar-la a conèixer als més menuts del poble. Els nens de l'escola són els que es dediquen a pintar les olles i després ells mateixos seran els que les trencaran, explica. Un altre dels actes destacats és el concert del grup L'Artista Convidat, del qual formen part uns joves del municipi, que aprofiten la festa per presentar el primer disc.

La regidora remarca l'interès de potenciar els actes familiars, per això el dissabte a les sis de la tarda s'ha programat també una actuació infantil amb el Mag Raül. A primera hora del matí, el club petanca participa amb un concurs infantil i després hi haurà xocolatada per a tots els assistents. Es tracta de satisfer els gustos de tothom i per això s'ofereix als més joves una proposta especial la nit de dissabte. Es tracta del concert, a les 12 de la nit, amb L'Artista Convidat. És un grup jove que publica el seu primer disc i algun dels seus integrants tenen casa a l’Armentera, “així que ens sembla important donar suport als joves del poble”.

L’Artista Convidat neix el desembre del 2012 fruit de l’afició per fer música d’en Francesc Sansalvadó i el seu company de classe, l’Albert Codina, que després d’estar tocant junts en una banda de versions, decideixen buscar alguna cosa més profunda i més ambiciosa i munten L’Artista Convidat. Conviden aleshores el germà d’en Francesc, l’Oriol, a tocar el baix, i un altre company d’institut, en Víctor Christodoulopoulos, a tocar el teclat. La formació la completa en Carles Bertolín amb la bateria. L’octubre del 2016 llancen al mercat 'Benvolguda essència', el primer treball discogràfic del grup, vinculat a l’Armentera on alguns dels seus membres hi tenen residència. Han volgut aprofitar la festa per presentar el seu treball, un disc molt rítmic que s’acosta a una estètica propera al folk i al rock britànic. El treball està disponible a totes les plataformes digitals des de finals d’octubre

Igualment, en tractar-se de la festa més tradicional de l’any, tenen un pes important els actes més populars com ara divendres, a les 12 del migdia, l’ofici de la missa en memòria del patró, Sant Martí, i també hi haurà sardanes amb la Cervianenca. Dissabte, a les 4 de la tarda, es juga un partit de futbol entre l’Armentera i el Navata. Finalment, els dos actes del diumenge són a 2/4 de 5 de la tarda, la trencada d’olles, i a les 7 de la tarda, hi haurà sardanes amb la cobla Principal de Cassà, a la Sala Nova.