Després de l'èxit de la primera edició de les jornades Figueres Galàctica dedicades a Star Wars, la cultura de ficció nipona és ara fil conductor de les segones jornades Japan Connection, amb activitats del 14 al 20 de novembre des del manga al cinema kaiju, repartides per diferents espais de la ciutat i adreçades al públic de totes les edats. Com a novetat s'ha programat una jornada dedicada als joves i la Primera Fira Galàctica.

Des de mitjans del segle passat han arribat multitud de produccions japoneses que han omplert milers d'hores del nostre lleure i ara a Figueres es retrà homenatge a tot aquest món. "Durant les jornades es farà un recorregut pels mites que han transformat les nostres vides. Repassarem els mangas, animes i films que ens han marcat a base de xerrades, projeccions i tallers" expliquen des de l'associació Oci Ficció, organitzadora de l'esdeveniment. "Hi hauran propostes per a tots els públics i totes les edats, hagis crescut amb Marco, Doaremon, Detectiu Conan, Naruto, One Piece o One Punch".

La programació s'inaugura el dia 14 amb la projecció de la pel·lícula 'Kira' que ha inspirat el cartell promocional de l'edició d'enguany. Serà al vespre, a la sala d'actes del Museu del Joguet. Dimarts dia 15 Llibres Low Cost (20.00h) acollirà la presentació del llibre 'Cuando Bruce Wayne se llamaba Bruno Díaz' a càrrec de Joan Manuel Soldevilla, amb la presència de l'autor Jorge Gad.

L'activitat continua el dia 16 amb la xerrada 'El nostre veí Miyazaki' a la Friking Figueres, on Raúl Vidal decobrirà l'obra i llegat de l'estudi d'animació Ghibili, responsables d'obres com 'El castillo ambulante' o 'La princesa Mononoke'. L'acte serà a les 19.30 hores.

Una altra xerrada arriba el dijous dia 17 a Dystopian Hobbies, a la mateixa hora, sobre 'El Japó, jocs amb història mil·lenària' per repassar la història dels jocs i videojocs sorgits del pais del sol naixent. Durant tota la tarda s'hi podrà gaudir de jocs de taula orientals.

''L'explosió nipona a la cultura pop' és l'eix d'una altra de les conferències, previstes pel dia 18 a La Bookman, a les 19.30 hores. El dibuixant Nacho Fernández (Dragon Fall) i l'escriptor Doc Pastor (Star Trek. El viaje de una generación). Tots dos faran un recorregut per tots els fenomens populars japonesos que han marcat diverses generacions.

Una de les novetats del programa arriba dissabte dia 19, a l'Oficina Jove Alt Empordà, amb una jornada dedicada als joves a càrrec de GM Zone. Hi haurà venda de merchandising, i diferents concursos: cosplay, karaoke, o torneig de videojocs, torneig d'Smash Tramuntana i la proposta Sumo de robots a càrrec d'Edukbits. Per a l'ocasió s'ha convidat la jove figuerenca Laura Domínguez, Happu, guanyadora al Saló del Manga de Barcelona del concurs de l'Anime Song Contest. La importància de la gastronomia japonesa al manga i un taller de sushi són noves propostes del mateix dissabte 19 a les 12.00 hores a la llibreria La Bookman.

La segona novetat d'enguany es fa diumenge a la plaça Catalunya: es tracta de la Fira Galàctica que oferirà al visitant tot un mercat de merxandatge 'friki' i una zona infantil. Durant el dia també està previst que es presenti el llibre i documental 'SongokuManía: el Big Bang del manga', que repassa l'impacte de Bola de Drac a Catalunya. Es farà a les 12.30 al Museu del Joguet.