El món dels bolets és molt ampli i conèixer-lo en profunditat no és quelcom fàcil. Per fer-lo més accessible i saber quin tipus de bolets es fan a l´Albera, des de fa sis anys, l´Ajuntament de Llançà, en col·laboració amb l´Associació Micològica Font i Quer, organitzen la Fira, Concurs i Exposició de Bolets. Enguany, la iniciativa té lloc aquest cap de setmana. Tots els actes són gratuïts i oberts a tothom.

Les activitats van començar aquest divendres amb una demostració de cuina de tardor a càrrec del xef Raúl Gallardo del restaurant El Fonoll Marí de Llançà. També es donà el tret de sortida al concurs de bolets, premi Alfons Mena, amb dues categories a concurs: la d´adults i la d´infants, com a novetat. En aquesta convocatòria, es premiarà a la major varietat de bolets i al bolet més original.

El centre neuràlgic de la proposta és la Casa de Cultura. Serà aquí on s´inaugura dissabte, a les 12, l´exposició de bolets amb exemplars aportats per l´Associació Micològica, representants dels quals fan i com a novetat, una visita guiada. A la tarda, s´ha previst també uns tallers infantils dedicats al medi ambient durant els quals els nens pintaran mandales.

Les varietats tòxiques

A 2/4 de 8 del vespre, l´associació Micològica oferirà una xerrada-col·loqui sobre un tema delicat, però altament important, com és el dels bolets tòxics i el tipus d´intoxicacions per la seva ingestió. La jornada es clourà amb l´actuació de Pitu Tries, personatge defensor del medi ambient.

Diumenge, a les 12 del migdia, es faran entrega dels premis del concurs de bolets. Prèviament, a les 10, es farà una nova visita ­guiada per l´exposició. Cal dir que el vestíbul i l´exterior de la Casa de Cultura s´han decorat amb bolets fets per alumnes de les escoles de Llançà, El Port i Colera.