El Festival del Circ de Figueres aterrarà a la ciutat del 16 al 20 de febrer, amb una presència destacada d'artistes procedents d´Etiòpia i Amèrica Llatina. La selecció d´artistes -n´hi haurà 82 de 12 països diferents- no s´ha tancat encara, ja que està pendent de la visita a dos festivals a la Xina, però l'excel·lència serà la característica principal de la nova programació, ha explicat en la presentació dels primers espectacles del cartell el director del Festival Genís Matabosch.

Entre les primeres atraccions confirmades hi ha alguns números guanyadors en festivals de circ internacionals. De Rússia, es podrà veure el Premi plata, Prolipin Acrobatic Quartet, d'acrobàcies en grup. De Xile arriba un número de contorsió extrema de Gino Valentino; Hi seràpresent la Troupe Grechuskin de Rússia amb combinats de salts i nou artistes que han estat premiats al Festival Internacional de Circ Nikulin de Moscou; Vladislava Naralaeva d'Ucraïna, una jove artista de setze anys portarà un número de força i contursió; del mateix país el clown Bilby; i finalment d´Etiòpia arriba el Trio Triology.

Un de les novetats d´enguany és que hi haurà una representació més, la funció de l´espectador, el dilluns a la tarda amb un preu únic de tot l´aforament a 17 euros, i amb l´objectiu d´equilibrar el nombre de semifinals, absorbir la quantitat d´espectadors que l´any passat es van quedar fora a la Gala d´Or i oferir un preu assquible per a tothom. La prevenda d´entrades avança a bon ritme i ja hi han 10.000 entrades venudes.

En total aquest any hi haurà quinze funcions (11 destinades al públic obert i 4 més per al públic escolar) a la Carpa, sense columnes interiors, que té una cabuda per a 2.206 espectadors i un aforament de 33.090 butaques.

El conveni finalitza el 2017

L'edició d'aquest festival és la darrere que se celebra amb el conveni actual amb l'Ajuntament que els garanteix una part del finançament. Mataboshc ha explicat que l'administració aporta una quarta part, uns 143.000 euros previstos del pressupost que ronda els sis-cents mil euros. Un 12% prové de patrocinis privats i la resta, un 63% del taquillatge, fet que comporta que cada edició presenti un alt risc perpart dels promoctors, Circus Arts Foundation.

Per garantir la legalitat de futures edicions es farà una fòrmula diferent que passarà per obrir una convocatòria de subvencions a finals d'any. A més des de l´ajuntament s´està treballant per tenir un edifici cultural estable i en les activitats de la capitalitat mundial de Figueres com a Ciutat del Circ el 2018. De fet, hi ha sobre la taula la proposta que es faci a la Casa Nouvilas,