11 de octubre de 2016
11.10.2016
40 Años
Consell Comarcal

El Consell Comarcal inicia els tallers de memòria i de gimnàs per a la gent gran

Aquesta acció té com a finalitat promoure un envelliment actiu de la població de la comarca

11.10.2016 | 12:42

A finals del passat mes de setembre es va posar en marxa l´edició de tardor dels tallers de memòria i els tallers de gimnàs per a gent gran a diferents municipis de la comarca. Aquesta acció, promoguda i impartida per professionals de l´àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà té com a finalitat promoure un envelliment actiu de la població de la comarca.

Els tallers s´adrecen a les persones majors de 65 anys i es fan en els municipis que han sol·licitat aquesta activitat mitjançant el seu ajuntament. La finalitat d´aquestes activitats és treballar de forma íntegra l´estimulació de les capacitats físiques i mentals de les persones grans.

El taller de memòria facilita un entrenament de les capacitats que intervenen en la memòria i altres facultats mentals associades. Aquesta activitat consta de diferents sessions d´una hora setmanal.

El taller de gimnàs té com a finalitat mantenir la forma física i promoure un envelliment saludable. Les activitats programades permeten mantenir i millorar les capacitats físiques, treballar la mobilitat, la força, la flexibilitat, la coordinació, l´equilibri i la respiració. El taller també facilita tècniques de relaxació i bons hàbits per prevenir lesions i es duu a terme en diferents sessions d´una hora setmanal.

Aquesta primavera es faran 28 tallers de memòria als municipis següents: Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella, Cabanes, Cadaqués, Colera, Darnius, L´Escala, Espolla, El Far d'Empordà, La Jonquera, Lladó, Llançà, Llers, Mollet de Peralada, Navata, Masarac, Roses, Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador, Santa Llogaia d'Àlguema, Terrades, Vilafant, Vilamalla i Vilanova de la Muga.
També s´han programat 13 tallers de gimnàs als municipis següents: Cantallops, Capmany, Colera, El Far d'Empordà, Fortià, Llançà, Palau de Santa Eulàlia, Pau i la Selva de Mar. En alguns municipis, tant en un taller com en l'altra, se n'organitzen més d'un.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema