La quarta edició de l’Ecofira de Navata, que se celebra aquest ­diu­menge, a partir de les deu del matí i durant tot el dia al nucli antic, s’amplia amb més oferta, ja que s’hi ha afegit, enguany, la Xarxa Catalana de Graners, que disposarà d’un espai per divulgar les seves funcions, amb exposició de productes, tallers i xerrades. A més, a la sala d’actes, a partir de tres quarts d’onze del matí, tindrà lloc la presentació del Banc de llavors, creat arran d’aquesta xarxa.

Des que va començar a la zona escolar, fa quatre anys, l’Ecofira navatenca, organitzada per l’Ajuntament amb el suport del teixit associatiu local, ha anat creixent i en aquesta edició vol consolidar-se al centre del poble. L’Ecofira pretén ser un espai de trobada tant de persones com de professionals que treballen en àmbits diferents per a un entorn més sostenible en aquest vessant.

L’Ecofira comptarà, aquest diumenge, amb divuit expositors de diversos productes de la terra, bàsicament ecològics. També hi haurà tallers per poder desenvolupar activitats relacionades amb aquest sector, a més de xerrades. En aquest darrer apartat, destaca la presentació del llibre de Jordi Puig, L’hort del segon origen, l’horticultura del futur amb arrels al passat, que tindrà lloc a partir de dos quarts de dotze del migdia a la sala d’actes.

Canvi de línia

A partir de dos quarts d’una del migdia, al recinte de la fira, hi haurà tastets de Navata, amb els restaurants del municipi -els tiquets són a la venda a partir de 5 euros-, com una de les moltes activitats que es podran fer a Navata aquest diumenge.

No obstant això, els organitzadors han volgut fer un gir a aquesta Ecofira en la quarta edició. “Aquest any hem volgut apostar més pels expositors i ­menys per les xerrades tècniques”, explica l’alcalde de Navata, Jaume Homs, el qual vol ser realista, en el sentit que el públic que visita aquesta fira no és “de masses”, sinó més selectiu per la temàtica. L’alcalde navatenc subratlla que “no tenim la pretensió de fer una gran fira, sinó de fer una mostra de tota una línia de valors i implantar una cultura més ecològica de la societat”.

Homs destaca el valor divulgatiu i la particularitat que té aquesta fira temàtica que ja s’ha erigit com un referent arreu de la comarca i confirma la capitalitat de Navata dins de l’àrea de les Salines Bassegoda.