L’Ajuntament de Peralada, amb la col·laboració de comerços i restauradors de Peralada i Vilanova de la Muga, i la d’altres prestigiosos restaurants forans, organitza la 25a Mostra de Gastronomia Empordanesa, que se celebrarà el proper 12 d’octubre, al Centre Social de Peralada. Amb la participació de més de 40 cuiners i cuineres que aportaran a concurs les seves millors receptes de platillos i postres cuinats.

Aquesta mostra, que consisteix en un concurs de platillos (ànec, pollastre, perdiu, xai, porc, vedella, peix, etc. amb verdures, bolets, peres, pomes, samfaina, marisc, etc.) i postres (cremes catalana, pomes al forn o farcides, pastisseria en general, etc.) per a cuiners i cuineres no professionals, centrat en la recuperació de plats de cuina tradicional empordanesa, va celebrar la 1ª edició un 12 d’octubre de 1992, arrel dels cursets de cuina impartits al municipi.

Com a novetat d’enguany, arrel també dels tallers Petit Xef impartits aquest any, s’ha creat una nova categoria junior en l’apartat de postres.

Els platillos i postres presentats a concurs s’exposaran al públic de 12.00h a 13.00h.

Per celebrar els 25 anys d’aquesta festa gastronòmica al matí, a les 12.30h per a tothom es farà un acte al passeig de la Principal de Perlada acompanyat de la Cobla Els Rossinyolets que oferiran 4 sardanes.

El jurat d’aquesta edició estarà format com és habitual per cinc prestigiosos restauradors:

Xavier Sagristà del Restaurant Castell Peralada.

Salvador Jordà de l'Hotel Restaurant Emporium

Jaume Subirós del Motel Empordà .

Roser Bronsoms del Restaurant Can Jeroni.

Joaquim Darnés de L’Obrador d’en Quimo i de la Pastisseria Iris.

Finalitzat el dinar - degustació, aquest jurat farà públic el seu veredicte i es lliuraran els premis als guanyadors, alhora que es farà entrega d’un obsequi commemoratiu a tots els participants d’aquesta edició. Tot seguit tindrà lloc el ball de fi de festa.

El preu del tiquet és de 20€. Es pot adquirir al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec (t.972.53.88.40) fins el dia 11 d’octubre o fins a esgotar-se l’aforament.