El periodista, escriptor i guionista Jair Domínguez serà l'encarregat de fer el pregó de la Festa de l'Anxova, que el proper 2 d'octubre arriba a la 26a edició. El cuiner Marc Ribas, que condueix el programa Cuines, de TV3, rebrà l'Anxova d'Or per la seva difusió del producte. Aquest divendres es posa en marxa la Ruta de la Tapa de l'Anxova.

"La Festa de l'Anxova arriba amb la mateixa força i il·lusió de fa 26 anys per mostrar una manera de ser i de treballar, així com per promocionar un producte de qualitat que marca la identitat d'un poble. L'anxova esdevé la gran protagonista durant 15 dies, amb propostes originals i variades perquè pugueu gaudir de totes les seves vessants", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

Des de fa sis anys, la festa es posa en marxa amb la Ruta de la Tapa de l'Anxova. En aquesta ocasió són 43 els establiments que ofereixen la seva proposta de tapa en què l'anxova ha de ser la protagonista. Els usuaris, amb una mena de passaport de la ruta en mà, han d'anar segellant aquelles que han tastat. Qui les hagi degustat totes i entregui el seu passaport completament segellat podrà votar quina ha estat la millor tapa de l'any i en aquesta ocasió, com a novetat, també quina li ha semblat més original. A més, entrarà en un sorteig d'un àpat al Celler de Can Roca per a dues persones.

Qui hagi aconseguit el segell de 26 tapes participaran en el sorteig de quatre tiquets de 50 euros per gastar en els comerços de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala, mentre qui segelli les 18 tapes de fora del nucli antic participarà en el sorteig de dues entrades per al festival Portalblau 2017 i 4 tiquets de 25 euros per gastar en comerços de la UBET.

Una altra novetat d'aquesta edició és que es farà una prova pilot amb servei gratuït del Carrilet els divendres i dissabtes de la ruta, entre les set de la tarda i la mitjanit, amb l'objectiu de facilitar el desplaçament entre els diferents establiments.

La ruta s'acaba el dia 2 d'octubre, coincidint amb la jornada de la Festa de l'Anxova, en què hi haurà el pregó i el lliurament de l'Anxova d'Or (11h, a la Platja), la degustació popular d'anxoves (12h) i una cantada d'havaneres amb el grup Els Cantaires del Montgrí.

Les persones que participin a la degustació popular d'anxoves, podran bescanviar el tiquet de la degustació (que costa un euro) per una participació de 0,15 euros en un número de la loteria de Nadal, per gentilesa de l'administració de loteria Anxova Milionària de l'Escala.

Com en anteriors edicions, l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala organitza un concurs a la xarxa Instagram entre les persones que utilitzin les etiquetes #AnxovadelEscala #visitlescala per difondre la participació a la ruta i segueixin el perfil de @visitlescala. El guanyador s'endurà una sortida amb veler de creuer i un àpat per a dues persones.