Dissabte, a les 20.25, TV3 estrena Glops, el nou programa dedicat al món del vi. Carles Xuriguera i Fel Faixedas descobreixen la gran riquesa vitivinícola del país i recorren les vinyes de les diferents comarques i denominacions catalanes. Per començar, es pregunten si "Bevem pels ulls?" i el músic David Carabén explica la seva relació amb el món del vi.

Carles Xuriguera i Fel Faixedas han visitat comarques com el Priorat, l'Empordà, el Penedès, la Conca de Barberà o Alella, al Maresme

i han entrat a les vinyes i als cellers, han passat la rella tirada pel matxo, o han observat el líquid preciós a través d'un potent microscopi per acostar el món del vi als espectadors a través de "Glops!". Durant tretze capítols, amb un ànim plenament divulgador, "Glops" recorre la geografia catalana i descobreix les diferents denominacions d'origen, les varietats de ceps característiques de cada terra, el procés d'elaboració dels millors vins del país i, també, tot el treball, el coneixement i la passió que s'amaga darrere una bona ampolla.

En aquest primer capítol, Xuriguera i Faixedes es pregunten si "Bevem pels ulls?"

La primera informació que rebem d'un vi és l'etiqueta. Influeix el seu disseny en la percepció del que podem trobar dins de l'ampolla? Etiquetes cridaneres, austeres, clàssiques o trencadores... 'Glops' presenta una mostra del que hi ha al mercat i visita dos productors: els encarregats del Xitxarel·lo i el celler Succés, on dediquen bona part dels seus esforços a comunicar amb la seva imatge. El programa també parla amb David Carabén, músic i responsable d'un vi molt personal.