La Rambla de Figueres acollirà -del 8 a l’11 de setembre, des d'aquest dijous (18 hores) fins al diumenge (21 hores)- la 32a edició de la Mostra del Vi de l’Empordà, amb l’objectiu de superar els 12.000 visitants i els 7.000 tiquets venuts en l’edició anterior. La Mostra, que vol ser l’aparador dels vins dels cellers de la DO Empordà, presenta alguna renovació, ja que s’han tret els tastets de productes d’alimentació del tiquet degustació. D’aquesta manera, s’ha rebaixat el preu d’aquest tiquet, que passa de 12 a 10 euros, i inclou sis tastos de vins, més un vi dolç, i la possibilitat de fer un tast guiat a l’Espai DO.

El regidor de Fires i Festes de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, justifica la decisió de separar el menjar dels vins amb la premissa de millorar l’oferta gastronòmica de la Mostra. ­En­guany, hi haurà setze cellers i deu més que aportaran productes autòctons. Tant l’Ajuntament de Figueres com el Consell Regulador de la DO Empordà, promotors de la Mostra del Vi, són conscients de la necessitat de donar un impuls cap a la professionalització d’aquest certamen, que converteix la ciutat de Figueres en “la capital del vi de l’Empordà”.

Enguany, també hi haurà promocions, com ara el menú especial que s’oferirà durant els dies de la Mostra en alguns restaurants de la ciutat; un 35% de descompte amb el bitllet de l’AVE per als usuaris que vinguin a la Mostra amb el tren d’alta velocitat; una nit d’hotel més una ampolla de regal per a les persones que s’allotgin a la ciutat; un tast guiat gratuït per l’Espai DO i el 50% de descompte en l’entrada al Museu de l’Empordà i al Museu del Joguet.

Els humoristes Carles Xuriguera i Rafel Faixedas -exTeatre de Guerrilla- seran els encarregats de fer el pregó inaugural d’aquesta edició de la Mostra del Vi, aquest dijous, a partir de dos quarts de set de la tarda.