Després de nou anys llargs a l´alcaldia de Lladó, Joan Fàbregas, s´acomiada aquest dissabte del càrrec passant-li la vara a l´actual tinent d´alcalde, Quim Tremoleda. Ho fa tot coincidint amb la festa major d´estiu i, fins i tot, Fàbregas va ser l´encarregat de pronunciar dijous el primer pregonet de la festa tot acompanyat d´un bon txupinasso i un concert amb Turrai. L'acte dóna pas al pregó oficial de dissabte que també pronunciarà ell mateix i Tremoleda.

Una de les grans novetats d´enguany és l´estrena d´una nova comissió de festes que ja s´ha llançat a la piscina programant un dia més d´activitats. "S´ha d´agraïr a totes aquestes persones que fan un esforç pels altres", explica l´alcalde. Entre els actes destacats de la festa hi ha un partit de futbol que es farà dissabte a les 5 de la tarda. Allò que interessa és que els jugadors del Lladó competiran amb l´equip de futbol de Zizurkil, poble del País Basc amb el que estan agermanats des de l´any passat. De fet, s´han generat ja tantes complicitats i amistats que el proper curs, també es faran intercanvis escolars.

Música tradicional

Entre els actes de la festa cal destacar la Nit Jove que es va fer divendres i l´Orquestra Mitjanit; el ball de dissabte amb La Principal de la Bisbal; la tradicional trobada gegantera de diumenge i el ball de fi de festa centrada en música tradicional amb Manelic de Pera i La Criatura Verda.