Aquest dissabte, durant tot el dia, se celebra la 5a edició de la Fira del clown a Vilanova de la Muga, el festival de pallassos, pallasses, música i circ per omplir els carrers de la vila. Enguany la fira homenatja l’ONG Pallapupas, els Pallassos d’Hospital, entitat premiada amb el Guardó Pallasso de l’Any 2016, un premi que reconeix iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin per la seva trajectòria.

En el decurs del dia s’oferiran diferents tipus d’espectacles i tallers, tots ells relacionats amb el món del clown i les arts circenses. S'ofereix una quinzena d’actuacions distribuïdes en quatre escenaris amb les darreres creacions de compa­nyies i actors de clown de gran renom, com Mabsutins, Jam, MartadeMarte o les companyies Filigranes i Panettone Brothers.

Durant la jornada també participen dos reconeguts pallassos, que formen part dels més d’un centenar de Pallassos voluntaris de l’ONG Pallassos Sense Fronteres: el reconegut pallasso i presentador Sabanni, i el pallasso burgalès Javier Ariza, que tornen a la Fira del Clown aquest cop junts per presentar Aiaiai!!! Inspirats en la seva tasca amb Pallassos Sense Fronteres al Líban i Colòmbia, aquests personatges excèntrics proposen un còctel de rutines de màgia, circ i humor al més pur estil pallasso.

La companyia circense Filigranes ofereix dues propostes engrescadores, la primera, un taller de circ de gran format, amb tècniques com els malabars o l’equilibri, i la segona s’anomena El Circ Filixic, una història plena de sorpreses, obra de pallassos, on es fusionen diferents disciplines del món del circ.

També hi han propostes d’espectacles itinerants de mà dels pallassos i companyies Panettone Brothers, MartadeMarte, Sabanni, Periquillo i els Mabsutins. Per tercer any consecutiu, se celebra la Cursa de Sabatots Memorial Joan Monta­nyes, en què pallassos i pallasses d’arreu corren amb les mítiques sabates per homenatjar el Pallasso Monti i arribar a la meta sense fer el ridícul.