22 de abril de 2016
22.04.2016
Estrenes de cine

'Toro', el més nou de Luis Tosar i Mario Casas

Kike Maíllo dirigeix un violent thriller sobre dos germans amb molts problemes amb la llei

22.04.2016 | 12:24
'Toro', el més nou de Luis Tosar i Mario Casas

'Toro', la nova pel·lícula de Kike Maíllo, director d''Eva', arriba aquest divendres al cinema i inaugurarà també el mateix dia el Festival de cinema de Màlaga. El film, protagonitzat per Mario Casas, Luis Tosar, José Sacristán, Ingrid García Jonsson i Claudia Canal, és un thriller d'acció que transcorre durant 48 frenètiques hores. Aquesta setmana també s'estrena el documental català 'Rumba 3. De ida y vuelta' dirigida per David Casademunt i Joan Capdevila i la nova pel·lícula de Luca Guadagnino, 'Cegados por el sol', encarregada aquesta setmana d'inaugurar el D'A, Festival de cinema d'autor de Barcelona.

Dos germans es retroben a 'Toro', un ha estat a la presó i l'altre ha robat a un perillós perista i ara fuig amb la seva filla petita. Els tres duen a terme un viatge per una Andalusia violenta i salvatge, en el qual aniran aflorant les ferides del passat i on els dos germans es veuran obligats a reconciliar-se.

El film està produït per Apaches Entertainment, Atresmedia Cine, Zircozine, Escándalo Films, Maestranza Films, Telefónica Studios y Ran Entertainment, en associació amb BMedia 2013-Back up Media. 'Toro' també compta amb la participació d'Atresmedia, Movistar+, Canal Sur Televisión i TVG i amb el suport de l'ICAA, l'ICO, la Junta d'Andalusia, AGADIC i la Xunta de Galícia.

Arriba a la gran pantalla el documental 'Rumba 3. De ida y vuelta', produïda per la productora catalana Tossa Bella, que ja es va projectar al Festival Beefeater In-edit. Dirigida per David Casademunt i Joan Capdevila, el documental s'endinsa en la història del grup de rumba catalana Rumba 3, per molts oblidats tot i que van tenir un gran èxit als anys 70. Hi intervenen, entre d'altres, Lolita, José Mota, Joan Capdevila i Peret.

La nova pel·lícula de Luca Guadagnino, 'Cegados por el sol', amb guió de David Kajganich i protagonitzada per Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Tilda Swinton i Matthias Schoenaerts inaugurarà aquest edició del D'A. Una estrella de rock (Tilda Swinton) es recupera d'una recent operació a l'illa de Pantelaria amb la seva parella cineasta (Matthias Schoenaerts). La pau es veurà interrompuda per la inesperada visita d'un antic amant (Ralph Fiennes) i la seva jove filla (Dakota Johnson).

'Los recuerdos'

Arriba també a la gran pantalla 'Los recuerdos', basada en una novel·la de David Foenkinos ('La Delicadeza') i dirigida per Jean-Paul Rouve, està protagonitzada per Mathieu Spinosi, qui està acompanyat pels actors Michel Blanc, Chantal Lauby i Annie Cordy.

Romain (Mathieu Spinosi) té 23 anys i manté una tendra relació amb la seva àvia (Annie Cordie). Els pares de Romain (Michael Blanc i Chantal Lauby) prenen decisions per ella, como internar-la en una residència de tercera edat. Ella es pregunta què hi fa allí i un dia decideix desaparèixer. Romain anirà a la seva recerca ajudada pels records.

'Generación Z', dirigida pel director britànic Steve Barker i rodada a Mallorca, és un film apocalíptic sobre zombis. Melanie va sofrir un fort trauma a la seva infantesa quan una terrible pandèmia va colpejar a la raça humana i va veure els seus pares convertir-se en zombis. 10 anys després, la raça humana ha recuperat el control fins al punt que una de les sensacions vocacionals més populars és el 'Resort Zombie' ('REZORT'), una illa paradisíaca on els turistes viuen una sanguinària aventura d'acció i diversió caçant a zombis. Una fuga de seguretat al 'REZORT' provocarà l'alliberament dels zombis provocant l'alarma mundial.

'El niño y la bestia' és un film d'animació de Mamoru Hosoda, que s'ha comparat amb el clàssic Hayao Miyazaki. La pel·lícula té com a protagonista a Kyuta, un nen solitari que viu a Tokio, i Kumatetsu, una criatura sobrenatural aïllada en un món imaginari. Un dia el nen creua la frontera al món imaginari i fa amistat amb Kumatetsu, que es converteix en el seu amic i guia espiritual, i amb qui viurà moltes aventures.

'Bienvenidos a Grecia' és una comèdia d'Aron Lehmann, que veu molt de les exitoses pel·lícules 'Bienvenidos al Norte' i 'Bienvenidos al Sur'. Jörg Geissner, el protagonista del film, treballa per un banc alemany que va finançar la construcció d'un hospital y una planta energètica a Paladiki, una petita illa grega. El banc, davant els dubtes i recels que li genera tot el que està relacionat amb Grècia i els grecs, envia a Jörg a controlar les seves inversions. Allí haurà de fer front a tots els prejudicis que tenia sobre aquest país.

Patricia Riggen és la directora del drama nord-americà 'Los milagros del cielo'. Christy (Jennifer Garner) fa tot el possible per trobar una cura per a fer front a l'estranya malaltia gàstrica que pateix la seva filla Anna (Kylie Rogers). Quan ella pateix un desafortunat accident tot comença a millorar enfront al sorpresa dels metges.

Aquesta setmana s'estrena 'Romance en Tokio' dirigida per Stefan Liberski, protagonitzada per Pauline Etienne i basada en l'exitosa novel·la 'Ni de Eva ni de Adán' d'Amelie Nothomb. Narra la història al voltant d'Amelie, una noia somiadora de 20 anys que torna a Japó, on va passar la seva infantesa. Allí ensenya francès en classes privades i coneix a Rinri, el seu primer i únic estudiant, un jove japonès amb qui començarà una relació sentimental. La relació també li servirà per descobrir un costat del Japó totalment desconegut per a ella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema