El tron dels Set Regnes de la sèrie ´Joc de Trons´ ja està instal·lat al Teatre Municipal de Girona. Ha arribat aquest divendres al migdia des de Madrid i es tracta de l´única rèplica que hi ha a tot el món. El tron original, fet de ferro, es troba a Irlanda. La còpia, massissa i pesada, està construïda amb altres materials més lleugers. Aquest famós seient és un dels principals atractius que l´Ajuntament de Girona té previst pel proper dilluns, quan els fans incondicionals de la sèrie podran veure el primer capítol de la sisena temporada d´aquesta producció televisiva. En concret, s´han programat dos passis gratuïts de ´The red woman´ al Teatre Municipal de Girona. Una reestrena - l´estrena mundial es farà de matinada- que des del principi ha despertat una gran expectació; fins al punt que les entrades per poder assistir a la segona retransmissió d´aquest primer capítol es van esgotar en només tres minuts. Els interessats podran fotografiar-se i asseure´s al tron a partir de dilluns a les vuit del matí.

"És el que estàvem esperant amb molt delit", ha explicat el regidor de Cultura de l´Ajuntament de Girona, Carles Ribas. Els fans podran fotografiar-s´hi i asseure´s-hi a partir de les vuit del matí del dilluns 25 d´abril. Fins llavors, l´apreciat seient estarà en una de les sales del Teatre Municipal de Girona. Aquest migdia, dos transportistes s´han encarregat de baixar-lo del camió i instal·lar-lo en un dels espais d´aquestes instal·lacions municipals.

Es tracta de la única rèplica d´aquest famós tron, imatge principal d´aquesta sèrie televisiva. No està fet de materials nobles però és massís, pesat i recrea les espases emblemàtiques que es poden veure en els diversos capítols d´aquesta producció televisiva. Pesava tant que fins i tot membres del consistori gironí han hagut d'ajudar-los a carregar-lo i portar-lo fins al lloc que s'ha previst. "No és de ferro forjat però pesa molt i es tracta d´una peça única", ha detallat Ribas. El seient original es troba a Irlanda. "El més important és que Girona està al món, està dins de la sisena temporada d´una sèrie que es veurà a més de 180 països. Ara només cal veure si la ciutat surt en el primer capítol", ha assenyalat Ribas. Durant els pròxims dies acabaran d'enllestir els detalls - com les espases o les imatges- que es volen col·locar entorn d'aquest gran seient.

El tron és un dels principals atractius que s´han programat de cara a dilluns, quan la ciutat celebrarà amb una gran festa l´emissió del primer capítol de la sisena temporada d´aquesta sèrie nord-americana. A part del tron, hi haurà un ´photocall´ i es decorarà la façana de l´Ajuntament de Girona i l´entrada del consistori amb elements relacionats amb ´el Nord´, un dels territoris de ´Joc de Trons´, i amb les cares dels personatges més importants i representatius de la sèrie. Aquests són els únics detalls que ha volgut avançar el regidor de Cultura.

Des del primer moment, l´expectació per veure el primer capítol de la nova temporada de ´Joc de Trons´ ha desbordat totes les previsions. L´estrena es farà per HBO i Canal+ a les quatre de la matinada del proper dilluns. Posteriorment, l´Ajuntament de Girona amb la col·laboració de Movistar+, han programat dues sessions perquè els fans més incondicionals de la sèrie puguin veure gratuïtament aquest primer episodi, anomenat ´The red woman´. Davant l´allau de demanda, el consistori va haver de programar un segon passi i les entrades van volar, literalment. En total, s´han distribuït 1.140 invitacions per a les dues sessions, un 74,1% per al públic i la resta per a compromisos de patrocinadors i protocol.