La colla castellera de Figueres viu un bon moment i, aquest diumenge, dia del debut de la nova temporada, va aconseguir aixecar fins a dos castells de 7 -un d'ells un 4 de 7, que no havien descarregat des del 2001- i un 6 de gamma alta. L'escenari, com cada any, l'emblemàtic Santuari de la Salut de Terrades.

Així doncs, aquest cop, i sense comptar amb la col·laboració de cap altra colla, la tècnica havia plantejat tota una demostració de força. S'han dut dos castells de 7 pisos a plaça i dos castells amples i de gamma alta de 6. Això ho han permès les més de 140 camises desplaçades al lloc de l'actuació.

Un cop acabada la presentació de la colla, aquesta ha pujat a la plaça per fer l'actuació i en primera ronda, han fet un 3 de 7 que ha tingut bones mides des del principi, i només ha tremolat un xic amb un cop de vent. La descarregada ha donat ànims a la colla per afrontar el gran repte de la jornada.

El 4 de 7 s'ha plantat en segona ronda, el vent, el nerviosisme, les mides i l'estrena d'un segon (que directament s'ha estrenat en un castell de 7 pisos, sense fer-ne d'inferiors al tronc), no han estat impediment perquè una pinya molt compacta i un tronc ja molt experimentat aconseguís descarregar-lo amb molta solvència.

El 5 de 6 de tercera ronda ha tingut un moment d'indecisió quan l'enxaneta no podia coronar el castell perquè les camises patinaven degut al vent. Tot i així, el pom de dalt ho ha solucionat i un cop s'ha aconseguit fer pujar l'enxaneta, aquesta ha coronat les dues parts del 5 ràpidament i la Colla ha descarregat el castell sense cap més incident.

El 7 de 6 ha estat un castell que ha demostrat que feia falta molta gent a plaça per dur sols un castell d'aquestes dimensions. Totes les camises han tancat pinya perquè el tronc pogués fer un castell que ha estat prou fàcil en la seva execució.

El vano de 5 també ha tingut un xic d'emoció. El pilar central ha perdut una mica les mides i s'ha inclinat, i tot i que el segon i el terç han hagut de treballar-lo, s'ha descarregat també sense problemes, posant la cirereta així a una gran actuació en solitari.