La colla castellera Els Vailets de Castelló d'Empúries va viure, aquest passat diumenge, una festa memorable. Celebraven el seu tercer aniversari de bateig com a colla i els acompanyaren dues colles de categoria: els Minyons de Terrassa i els Marrecs de Salt.

Castigats pel gran nombre de baixes, però amb la il·lusió de fer una gran actuació davant del seu públic, els Vailets arrancaren la seva demostració amb un pilar de 4 aixecat per sota. Seguidament, la colla castellonina començava la seva ronda de castells amb un 4 de 6 descarregat, que precedia al 3 de 6 amb agulla, que tot i que una mica obert, es descarregava amb una forta ovació del públic. Per acabar la seva participació, els blau cel descarregaven un 4 de 6 amb agulla i tres pilars de 4 simultanis.

Pel que fa als Minyons de Terrassa, arribaren a l´Empordà com a caps de cartell de la diada i no van defraudar al públic castelloní. Els Minyons tancaven una gran actuació amb la descarregada d´un pilar de 5, la torre de 7, el 4 de 8, el 3 de 8 i un vano de 5.

Finalment, els Marrecs de Salt, després d´un any d´absència i anunciats com la gran referència castellera de la província de Girona, van completar un magnífic lot construccions castelleres amb 2 pilars de 4 simultanis, una torre de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 3 de 7 i un pilar de 5.