El vincle entre l´Orquestra de Cadaqués i la promotora Ibermúsica s´estreny amb un nou cicle de concerts que s´estrenarà la temporada vinent al Palau de la Música. Després de 23 anys participant als cicles d´Ibermúsica a Madrid, la formació de Cadaqués tindrà per primera vegada un cicle propi a Barcelona de sis concerts. Directors de prestigi com Neville Marriner o Daniel Harding, grans solistes com Daniel Barenboim o els violinistes Augustin Hadelich i Daniel Hope, un ´Carmina Burana´ amb Cor i Orquestra del Liceu, o el recital dels Nens Cantaires de Viena, són els altres atractius d´un cicle que els organitzadors defensen com "eclèctic" i amb vocació de mantenir-se i créixer en properes edicions.

´Bcn Clàssics´ s´estrenarà durant la Temporada 2016/17 al Palau de la Música, fruit de l´aliança entre l´Orquestra de Cadaqués, la promotora Ibermúsica i Tritó. El cicle de concerts té vocació "eclèctica" dins del món de la clàssica, mitjançant la combinació de gèneres diferents amb orquestres, grups de cambra i solistes de primer nivell.

En aquesta primera edició s´han programat cinc concerts orquestrals, un recital de piano (Barenboim) i un concert extraordinari amb els Nens Cantaires de Viena. L´Orquestra de Cadaqués serà protagonista de tres dels cinc concerts orquestrals, compartirà una nit amb l´Orquesta Simfónica de Castilla y Leon interpretant dues ´cinquenes´ de Mahler i Beethoven, en cedirà dues a la Gustav Mahler Jugendorchester, dirigida per Daniel Harding i amb el baríton Christian Gerhaher, i a l´Orquestra del Gran Teatre del Liceu i el seu Cor interpretant ´Carmina Burana´.

Ibercámera no és una promotora nova a Barcelona. Habitualment programa concerts o gestiona la visita de determinades orquestres internacionals -sobretot al Palau de la Música-. De fe, fa més d´una dècada va produir un cicle amb el mateix nom que el que ara es presenta, que es va celebrar durant tres estius a la Sala Oval del MNAC (amb un màxim de tres concerts).

Allò no va tenir continuïtat ("possiblement vam arribar abans de temps, i es feia a l´estiu", argumenta Alfonso Aijón, fundador d´Ibermusica), però ara la promotora i l´orquestra han volgut reprendre aquella iniciativa i fer que finalment l´Orquestra de Cadaqués tingui un cicle de concerts propi en una institució de prestigi a Catalunya.

Aijón senyala que el cicle s'ha programat amb una antelació més aviat curta, motiu pel qual només han pogut agendar sis concerts dins de la temporada del Palau de la Música. En aquest sentit, ha indicat que de cara a la segona edició "tot està molt més previst" perquè la programació sigui més "sòlida" i extensa.

El cicle neix, doncs, amb vocació de continuïtat i amb l'Orquestra de Cadaqués com a pilar fonamental. Una Orquestra que ha estat resident al cicle d'Ibermúsica Madrid i que ara podrà tenir en el cicle al Palalu "la seva columna vertebral".

Els organitzadors del cicle han insistit aquest divendres que "busquen públic nou", més enllà dels amants de la clàssica i els habituals del Palau de la Música. Amb aquest objectiu treballaran amb la promotora barcelonina The Project, avesada a la difusió i venda d´entrades de concerts i festivals per a públics joves i diversos.