Unes tres-centes persones, entre portadors, penitents i romans, participaran, avui Divendres Sant, en la Processó del Silenci de Roses. El recorregut el duen a terme quatre confraries responsables de transportar les imatges que reposen, la resta de l´any, a l´església parroquial. Si el temps acompanya i durant unes dues hores, milers de persones les acompanyaran. "És un acte de fe, però també un pol d´atracció de turistes", reconeix Maria Foraster, presidenta d´Arofes, entitat organitzadora de l´acte, tot explicant que molts francesos s´adrecen a l´Oficina de Turisme per recollir cartells de la processó. "Alguns en fan col·lecció i tot", diu.

Una de les poques novetats de la Processó d´aquest any és que els acompanyants del Crist de la Columna estrenaran vestuari, concretament, una capa vellutada. A banda d´aquesta imatge, també es passejaran la Verge Dolorosa i el Crist Crucificat. Acompanyant els portadors, hi aniran també els penitents i romans, concretament els Manaies de Roses i Figueres, i els Tambors de Roses.

Un mal moment

Enguany, la Processó no passarà pel carrer Sant Sebastià. L´any passat, algú aliè a Arofes va determinar, al darrer moment, passar per aquest carrer sense tenir en compte que és una zona on hi ha molts bars. "Tothom estava entaulat i la Processó es va haver d´aturar molta estona, vam tardar una hora a fer només 50 metres", recorda Foraster, que creu que no es va viure un bon moment, ja que hi havia molt de xivarri, quan la Processó el que necessita és recolliment. Aquesta setmana, tots els participants es troben a l´envelat de la plaça Frederic Rahola. Allà estan fent junts els darrers assajos perquè, divendres, els passos de la Processó surtin correctament.