Prenent com a fil conductor la violència, en diferents camps creatius, el dramaturg Marià Llop, el compositor Gerard Valverde i el coreògraf Roger Fernández proposen tres peces que serveixen per encetar un nou cicle creatiu, dirigit a impulsar els nous creadors, a El Jardí de Figueres. "Es tracta d´apropar el treball dels creadors locals al públic, perquè molts cops són més coneguts a fora que aquí", explica Llop. L´espectacle es podrà veure aquest divendres i dissabte a les 9 de la nit, i posteriorment farà gira a Llançà, l´Escala, Roses i la Bisbal.

Les tres peces sorgeixen de ments i sensibilitats diferents, però beuen d´una mateixa font i s´entrellacen per donar coherència al muntatge. "Una beu del significat de l´altra", argumenta Llop que presenta, en aquesta ocasió, 'La dona que donava menjar als coloms: una guerra contra la pau'. La peça gira al voltant d´aquest personatge, que és present dins l´imaginari social, i d´una trobada amb una noia al parc. Rebecca Alabert és l´actriu que donarà vida a la peça presentada com un monòleg semidialogat.

Per la seva part, Roger Fernández presenta 'Dust', una coreografia interpretada per un quartet de ballarins -Luna Cenere, Josh Scott, Lisard Tranis i Ashleigh Musk- que aborda com "la humanitat ha desconnectat de la natura" i la decadència d´aquesta relació. Finalment, Gerard Valverde ha compost 'La setmana de la Rata' que interpretaran Laura Sanz, al violoncel, i la soprano Meritxell Iglesias. La peça representa musicalment la violència latent en la quotidianitat humana.

Llop espera que l´experiència es consolidi i permeti triar, cada any, tres creadors de disciplines diferents que, a partir d´un tema comú, creïn propostes. "L´objectiu és generar sinergies, que no quedi només en una mostra, que doni vitalitat", diu. Aquesta primera edició no ha rebut cap suport a la producció, però s´espera que això canviï l´any vinent.