Albert Gurt, un dels atletes més reconeguts que ha tingut Figueres, complirà aquest mes de juliol cent anys. Tenint en compte aquest fet i que Gurt és veí del barri, els promotors de la cursa urbana de Sant Josep, que es fa aquest diumenge al matí, l´han volgut homenatjar en aquesta edició. De fet, ja fa temps que els seus trofeus porten el nom de Gurt. "És el nostre atleta més il·lustre", reconeix Toni Vaquero, membre de la comissió organitzadora.

Aquesta cursa urbana, on l´any passat van participar 370 atletes, està plenament consolidada i, per tant, el circuit es manté. Des de les 8 fins a les 9 del matí, a la plaça Triangular, s´entregaran els dorsals i xips per controlar els temps i s´acceptaran les últimes inscripcions que donen dret a una camiseta tècnica commemorativa, l´avituallament, entrepà i beguda, a més d´optar a vals de descomptes i regals. Habitualment, les inscripcions es fan prèviament i, fins i tot, aprofitant dissabte durant la celebració de la Fira del Brunyol.

Per animar i acompanyar els corredors fins a la Rambla, el punt de sortida, es farà una batukada. Hi haurà dos circuits per fer-los corrent o caminant: un de 10 i un de 5 quilòmetres. Tots els participants optaran a algun dels premis dins les categories d´homes i dones: el guanyador absolut; el segon absolut; el primer figuerenc/a; el corredor més gran; el corredor més petit; el primer de cada categoria i les guanyadores de cada categoria. Tots ells rebran nombrosos regals de les diferents empreses col·laboradores i optaran a més d´un centenar d´obsequis.

Amb molles a les sabates

Un dels al·licients que tindrà la cursa aquest any serà la participació d´una vintena de corredors que ho faran amb kangoo jumps, unes sabatilles que permeten saltar. Tots els corredors formen part d´un equip del Gimnàs Trim de Figueres. "Serà molt espectacular", reconeix Vaquero, que afegeix que cap d´ells competirà.