Múcab Dans és una compa­nyia força jove. Va néixer el 2011 i aquell mateix any va rebre una beca Agita de l´Ajuntament de Figueres per l´espectacle 'Pirouette en re menor'. Ara, la formació torna a Figueres amb un espectacle per al públic familiar, premiat a la Feria de Teatro de Castilla-León el 2014, 'Bombolles de paper'. Serà aquest diumenge a la tarda a la Sala La Cate.

Joan Laporta, un dels integrants de la formació juntament amb la ballarina Irina Martínez, explica que, quan creen un espectacle nou mai pensen en els infants com un públic diferent, sinó que tenen en compte també als adults. "'Bombolles de paper' combina dansa, teatre i multimèdia, però no ens oblidem de la part artesanal", comenta Laporta, que en el muntatge fa el paper d´un músic que porta una existència grisa però que, a les nits, viu enamorat de les bombolles. Durant un somni, arribarà a Bombàlia, on coneixerà una fada que només li parlarà amb el moviment.

Un conte clàssic, a Roses

D´altra banda, s´ha programat, també per aquest mateix diu­menge al Teatre de Roses, però al migdia, el clàssic 'La Bella i la Bèstia' de la companyia Veus-Veus, la qual recrea aquesta història d´amor incorporant cançons noves i pròpies. El text original s´ha adaptat, però sense perdre els valors en els quals s´inspira.