A hores d´ara, no hi ha dubte que la filmografia del cineasta mexicà Alejandro González Iñárritu està marcada pel punt d´inflexió que va esdevenir la seva ruptura amb el guionista Guillermo Arriaga. Amores perros, 21 gramos i, en un grau inferior, Babel van conformar una marcada empremta a l´hora de mostrar a l´espectador un relat coral en el qual la tragèdia i, sobretot, l´atzar guiaven l´esdevenidor dels seus protagonistes. Amb la fallida Biutiful, Iñárritu va iniciar una carrera en solitari en què el relat se centrava en un individu i les seves circumstàncies. I després de la (potser?) sobrevalorada Birdman, el mexicà sembla anar al límit narratiu amb la seva nova proposta.

Basant-se en el personatge històric de Hugh Glass (que va inspirar Michael Punke per escriure la novel·la The Revenant: A Novel of Revenge), Iñárritu proposa a l´espectador submergir-se en l´Amèrica del Nord dels pioners de l´any 1820. En una expedició al desconegut oest nord-americà, encara habitat per tribus índies, Hugh Glass, un explorador i caçador de pells, és brutalment atacat per un gegant ós bru. L´home resulta greument ferit, i els seus propis companys el donen per mort. Abandonat, sense armes ni equip, amb terribles dolors i una cama trencada, Glass aconsegueix sobreviure curant-se les seves pròpies ferides i alimentant-se de la carn crua dels animals que caça. Amb la voluntat de continuar vivint, Glass es refà sorprenentment de les seves ferides amb una única idea al cap: venjar-se dels que el van abandonar a la seva sort, especialment de la traïció duta a terme pel seu confident, John Fitzgerald. Guiat per pura voluntat i per l´amor cap a la seva família, Glass bregarà amb un fred i nevat hivern, a més de l´hostilitat dels indis, en una recerca incessant per viure i trobar la redempció.

Guanyadora de tres Globus d´Or i clara favorita als premis Oscar amb dotze nominacions, El renacido pot esdevenir finalment el paper crucial per tal que l´actor Leonardo DiCaprio (El lobo de Wall Street, El gran Gatsby, Django desencadenado) entri a la galeria dels grans actors nord-americans. Això sí, amb el permís del seu antagonista, l´actor Tom Hardy (Mad Max: Furia en la carretera, La entrega), que amb la seva interpretació en aquest film o en la recentment estrenada Legend s´està guanyant a pols formar part també d´aquest grup tan selecte.