L'Ajuntament de Figueres ha presentat la nova temporada d'arts escèniques de Figueres que inclou més de 40 propostes de teatre, música i dansa que es representaran en els diferents espais escènics de la ciutat entre els mesos de gener i juliol.

Una de les novetats d'aquesta temporada és l'aposta per la dansa, que compta amb la col·laboració de la companyia figuerenca de dansa AGITART. En total es podran veure set espectacles de dansa, d'entre els quals destaca la darrera creació del coreògraf Cesc Gelabert, Foot-ball.

Un any més, torna a haver-hi la categorització d'espectacles excel·lent i espectacles estrella, amb descomptes en les entrades si es combina un espectacle de cada categoria. Alguns dels títols més importants en la categoria d'espectacles excel·lent són Marits i mullers d'Àlex Rigola, l'adaptació al teatre del guió de Woody Allen; Els veïns de dalt, de Cesc Gay; Una giornata particolare, la versió teatral que ha dirigit Oriol Broggi de la cèlebre pel·lícula d'Ettore Scola o l'últim treball de Josep Maria Flotats, Ser-ho o no.

En la categoria d'espectacles estrella trobem la companyia Les Antonietes, que presenta una versió de l'obra Un tramvia anomenat desig de Tenesse Williams; l'adaptació de Paco Mir dirigida per Edu Pericas del best-seller de John Gray Els homes són de mart i les dones de venus i una obra del dramaturg figuerenc Carles Mallol, Mata el teu alumne, entre d'altres.

D'aquesta propera temporada també ressalta la participació de les companyies i entitats locals. Quatre companyies de teatre figuerenques actuaran en aquesta temporada, la primera de les quals serà La Funcional Teatre a finals de gener amb Aquí no paga ni Déu de Darío Fo al Teatre Municipal el Jardí.

Pel que fa a la música, Joventuts Musicals de Figueres ha presentat una temporada variada amb diferents estils que van des del rock fins a música antiga amb especial atenció al concert Tango Piazzola de la GIOrquestra. Entre les propostes musicals també destaca l'òpera Només per a uns quants? de Marcel Gorgori.

En la programació infantil, que aquesta darrera temporada ha assolit una important assistència de públic, es podran veure un total de cinc espectacles, entre els quals hi ha Bombolles de paper de la companyia Múcab Dans, un espectacle de dansa, música i multimèdia, i Minuts del clown Marcel Gros.

Per últim, l'Espai A de La Cate ofereix tres espectacles: Somni d'una nit d'estiu, de William Shakespeare interpretada per Sotacabina Teatre, L'art de la comèdia, d'Eduardo Filippo interpretada pel Grup Teatral Els Carlins i Kbarret, del Grup Teatre Filagarsa.

L'alcaldessa, Marta Felip destaca que, un any més, la programació inclou espectacles de qualitat a molt bon preu, per facilitar que la majoria de figuerencs i figuerenques puguin gaudir-ne. "Apostem per una programació de qualitat a uns preus molt assequibles. La nostra voluntat és acostar la cultura a tothom. La novetat és que aquest any serem més proactius: promourem estratègies per atraure públics poc habituats a les arts escèniques".

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, valora la presència de quatre companyies de teatre locals que estrenaran produccions en aquesta temporada, i de les entitats ciutadanes, que tenen un pes important en la programació. "Invertim a incentivar la creació artística. Per això estem molt satisfets que quatre companyies figuerenques estrenin produccions".

Ambdós destaquen la importància que aquesta temporada s'amplien els espais escènics de la ciutat amb noves sales, com ara Caputxins.

Aquest 2016 coincideix amb el centenari de la construcció de l'actual edifici del Teatre Municipal el Jardí i el 25 aniversari de la seva reforma, i està previst que a partir del mes d'abril, moment en què se celebren els 100 anys, es facin diverses activitats per commemorar-ho.