La festa major d´hivern de Llers, una de les més matineres de l´any, arriba aquest cap de setmana. Arrenca dissabte i durarà fins diumenge. En destaca un any més el concert-ball amb l´orquestra Selvatana, que servirà per cloure la celebració, diumenge a la tarda. La festa l´organitza l´Ajuntament de Llers en col·laboració de diferents entitats locals i institucions.

Dissabte engegarà la festa amb futbol femení, amb un partit que enfrontarà a l´ equip local amb el Club de Futbol Santa Eugènia B, al migdia.

La celebració seguirà ja diumenge. La jornada arrencarà amb un campionat de partides ràpides d´escacs, al mateix local del Club d´Escacs Dotze Castells de Llers. Més tard, seguirà un nou partit de futbol, ara en la categoriad´infantil, entre els locals i el Vilafant Atlètic Club.

Al migdia, tindrà lloc l´ofici solemne, amb acompanyament dels Cantaires de Llers. Finalment, la festa seguirà a la tarda amb l´audició de diferents sardanes a càrrec de la cobla-orquestra Selvatana, al pavelló municipal. Aquesta actuació enllaçarà amb un concert a càrrec de la mateixa formació. La Selvatana també serà l´encarregada d´amenitzar el ball de fi de festa. En el pavelló hi haurà servei de bar a preus populars.

Festa, a Fortià

Una altra de les Festes Majors que se celebren a primers d´any és la de Fortià, amb un programa variat i per a tots els gustos que proposa des de concerts, fins a campionats o classes de zumba. La programació arrencà dijous amb la presentació del llibre 'Josep Rahola, una veu catalanista i d´Esquerres al Senat', al Centre Agrícola, a les 8 del vespre i per dissabte s'ha previst futbol, campionat de truc i espectacle infantil. A les 22 hores hi haurà playback popular i tot seguit sessió de Radio Cassette Night. Finalment diumenge es farà matinal de futbol, master class de zumba i ball amb la Costa Brava.