L´encesa de l´enllumenat, a càrrec dels alumnes de l´escola TeArt, i l´arribada del Tió a la plaça de l´Ajuntament, ha donat el tret de sortida aquest divendres a les més d'una cinquantena d'activitats nadalenques que estan programades fins el 6 de gener. Durant aquest cap de setmana llarg, a més, estan programats el Mercat de Nadal (de dissabte a dimarts), la primera edició de la Shopping Night, celebrada aquest dissabte a la nit, i moltes altres opcions.

D´altra banda, es posaran diverses guardioles per tal de recollir diners en benefici de la Marató de TV3.

Aquesta nova activitat s´ha organitzat amb el suport de l´Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic i la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l´Escala i té com a objectiu la dinamització del comerç local i la potenciació de l´inici de la campanya nadalenca.

Fins dimarts hi ha altres activitats programades, com un nou concert dels Clàssics l'Escala-Empúries (dissabte), la pujada al Montgrí per posar el pessebre (diumenge), taller d'scrap, contes musicats, trobada de corals o quina (diumenge) o el concurs de dibuix infantil (dimarts).

Altres activitats aquest mes

Un altre clàssic d´aquestes dates és la Mostra de Cuina de Nadal, que arriba ja a la 21a edició i se celebrarà del 14 al 16 de desembre. El Parc Infantil de Nadal (27 de desembre), la Cursa de Sant Esteve (26 de desembre), la Festa del Cagatió (23 de desembre), la XXXV Mostra Col·lectiva d´Artistes Escalencs (des del 28 de desembre), el Ball de Cap d´Any, l´Aplec del Sol Ixent (1 de gener), tallers, exposicions i visites guiades a Empúries (veure tríptic) o l´arribada dels Reis (5 de gener), són algunes altres activitats programades per a aquestes festes.

El regidor de Cultura, Rafel López, apunta que la Sala Polivalent tindrà un paper destacat en el conjunt de la programació nadalenca. "Després d´un any i mig de vida d´aquest equipament, hem anat intentant incremntar les activitats i aquest Nadal intentem fer coses per a totes les edats, des del parc infantil, a un concert per a joves amb el grup Croissing, un altre de gospel, un taller de decoració d´arbres de Nadal o una tarda de cinema", apunta López.