La cinquena edició de la Ruta de la Tapa de l'Anxova s'ha tancat amb un total de 33.116 tapes servides entre els 45 establiments que hi han participat. Això representa un increment de gairebé un 23% respecte de l'any passat. La tapa més votada entre els que van completar la ruta és la del restaurant Nàutic, segons informa l'Ajuntament de l'Escala.

Un total de 57 persones van completar tota la ruta i, per tant, es convertien en jurat. A més, hi ha ha hagut 200 persones que han fet vint tapes o més. En el sorteig que s'ha fet aquest matí entre les persones que han dipositat la seva butlleta de la ruta als establiments col·laboradors, els guanyadors han estat Màxim Lavado (àpat al celler de Can Roca), Marta Font Puig (val de 200 euros per gastar als comerços de la UBET i dos carnets gratuïts per a la ruta de l'any vinent) i Marta Sànchez Callol (100 euros per gastar en els comerços de la UBET, dues entrades pel festival Portalblau 2016 i dues entrades per a un espectacle del Gastromusical 2016).

La regidora de Turisme, Marta Rodeja, ha valorat molt positivament "l'alt nombre de persones que han participat a totes les activitats que s'han fet tant de la Festa de l'Anxova com de la Ruta de la Tapa, així com la implicació de tots els que ho fan possible, amb un nivell de qualitat molt alt".

D'altra banda, també s'ha donat a conèixer la fotografia guanyadora del concurs d'Instagram, que ha estat obra de l'usuària @vevealda. El jurat ha valorat aquest any el fet que s'identifica perfectament l'anxova, protagonista de la festa, però també que evoca la idea de compartir la ruta (es veuen dues tapes i dues begudes). En total, han participat al concurs un total de 284 fotografies.