"El meu nom és Montse Capel i em van robar un autoretrat per a usos publicitaris", amb aquestes paraules denunciava la jove fotògrafa figuerenca a les xarxes socials com una coneguda agència de moda havia utilitzat una foto seva sense el seu consentiment. Indignada afirma: "Han vulnerat els meus drets d´imatge i d´autor", però l´empresa que ho ha fet "mira cap a un altre costat".

Capel (Figueres,1990) ja fa anys que treballa sota el pseudònim Moon, la fotografia eròtica a través de l´autoretrat. Per evidenciar el desemparament que ha sentit com a artista, exposa al Festival Ingràvid de Figueres, fins al 12 d´octubre, l´obra Cenizas. És una composició d´imatges que representa l´evolució degenerativa que suposa la utilització indeguda d´un dels autoretrats de l´autora, que fins i tot arriba a perdre el seu significat real i la seva principal intenció.

La Rambla serà l´espai on el públic podrà entrar en contacte amb la imatge que ha fet reflexionar l´artista. Resulta que "l´agència de moda reconeix que va agafar la foto sense permís, però no se´n fa responsable, únicament l´han fet desaparèixer del seu Facebook", apunta Capel que només demana que l´empresa rectifiqui i repari el dany causat. La jove diu que ha volgut arribar a un acord sense èxit. Per motius econòmics no ha interposat cap demanda, però sí que ha volgut denunciar-ho socialment a través de les xarxes, on els fets han obtingut un gran ressò: "S´han apropiat de la meva obra i han fet difusió durant mesos fins que ho he descobert per casualitat". Ara jo "he utilitzat la foto que van agafar del meu blog per fer una composició al centre de la ciutat, vull fer saber el que m´ha passat i el que li passa a molta gent, per deixar clar com actuen determinades empreses".