Amb un pregó teatralitzat, a càrrec de l´associació cultural local La Totxana, es donà divendres el tret de sortida, a la festa major de Sant Cebrià de Vilafant que inclou tres dies d´activitats lúdiques pensades per satisfer els interessos de tots els públics. Entre les novetats, destaca la potenciació de les propostes esportives i la recuperació diumenge d´una activitat típica de festa, el vermut popular, que se sumarà a la degustació de les pomes de relleno fetes, voluntàriament, per un grup de dones del poble.

Després de l'èxit, divendres, del Monstruari de rock es fa una caminada popular per la Garriga guiada per Toni Segura dissabte al matí amb sortida i arribada a l´aparcament de la deixalleria. Tot i que dissabte es faran actes esportius -amistosos de bàsquet; obertura de les instal·lacions del pavelló per veure les novetats; un circuit viari i una exhibició de judo a càrrec del Club Esportiu Judo Vilafant i Club Judo Nakama Vilafant- serà diumenge quan s´estrenarà una matinal esportiva. Es farà skimboard -surf urbà sobre taules Nohakota- a l´aparcament Can Gelada; campionat de futbol 5 al pati de l´escola Sol i Vent i futbolí a la sala polivalent. Segurament, el plat fort serà, però, l´exhibició d´una col·lecció de samarretes històriques del FC Barcelona. El mateix diumenge també tindrà lloc la cursa atlètica de 10 quilòmetres que arriba a la quarta edició. Hi haurà diferents categories i els menors de 14 anys poden participar de forma gratuïta.

Per potenciar el bon veïnatge, s´han inclòs en el programa actes col·lectius com el sopar a la fresca, dissabte al vespre al Racó del Trull. "La gent porta el sopar i l´Ajuntament, en col·laboració, aquest any, amb La Totxana, hi instal·lem les taules i les cadires", explica Marín. Això serveix com a preludi del ball de festa major, a la plaça Major, que enguany amenitzarà l´orquestra La Principal de la Bisbal.

Un dels espais més visitats de la festa serà, sens dubte, el Recinte Firal. Allí s´hi instal·laran les atraccions. En seran una vintena, la gran majoria per als més menuts, però Marín explica que estan treballant per ampliar l´oferta per als adults.