El prestigiós crític gastronòmic Jaume Fàbrega serà el pregoner de la Fira de l'Horta i de les pomes de relleno de Vilabertran que un any més aquest diumenge gira al voltant dels productes de l´horta conreats a Vilabertran. Hhi ha una parada única on els visitants els poden trobar- i les pomes de relleno, les grans estrelles. Com els darrers anys, se n´elaboren 3.000, de pomes. La tasca la duen a terme voluntaris, uns cinquanta, una xifra que va creixent any rere any. .

Xerrades per millorar la salut

La Fira oferirà un munt de propostes. Al voltant de la salut, s´ha programat una xerrada nutricional amb la dietista diplomada Anna Ferrer, que parlarà de com millorar la salut amb petits canvis. També s´exposarà un projecte educatiu de les Escolàpies, molt premiat, per fer un hort urbà ecològic amb materials reciclats.Recorrent Vilabertran, el visitant es podrà trobar més activitats. Es farà una demostració de reg antic, sínia i poalanca, a les hortes; hi haurà portes obertes a la Torre d´en Reig; hi haurà desfilada de capgrossos; visites ­guiades al monestir on es podrà accedir gratuïtament aquell dia; exhibicions d´agility amb els Dimonis de Bàscara; demostració del procés d´elaboració del vi i degustació del most així com una cantada de romanços amb l´últim romancer en actiu dels Països Catalans, Jaume Arnella.

També diumenge es fa un dinar gastronòmic, que esdevé un bon moment per compartir experiències degustant alguns dels millors productes que s´elaboren a la nostra terra, es farà al centre cívic, un equipament amb capacitat per a unes 250 persones.