Fa una setmana s´obrien dues exposicions a Figueres per començar a escalfar motors i aquest dissabte es va col·locar una placa informativa sobre el pas de Marcel Duchamp pel salt de la Caula. L´11a trobada La Muga Caula, que es fa a les Escaules, desplegarà tot el seu compromís amb l´art i la vida des d´aquest divendres i fins diumenge. Catorze artistes d´Argentina, Algèria, Afganistan, l´Estat espanyol i Catalunya hi participaran. L´acte inaugural, obert a tothom com la resta de propostes, tindrà lloc divendres a les 7 de la tarda a la Societat del poble.

La Muga Caula esdevé una gran oportunitat per apropar-se al món de la performance de la mà d´artistes molt reconeguts internacionalment. El prestigi d´aquesta trobada ja es pot copsar només veient l´autor del cartell, el poeta Carles Hac Mor, veterà membre del grup de treball de l´art conceptual català. Enguany, doncs, hi participen Daniel Acosta; Susana Villanueva; Kubra Khademi; Ana Matey; Kamil Guenatri; Carles Hac Mor; Bárbara Zagora; Ana Gesto; Lluís Alabern; Carlus Camps; Marta Vergonyós i el grup de polifonia català De Calaix.

Cada artista realitzarà, durant la trobada, dos treballs de naturalesa diversa: una primera acció d´aproximadament vint minuts, entre la tarda de divendres i dissabte, i una segona, diumenge. Aquesta darrera s´anomena duracional perquè s´allarga durant dues hores i es realitzen de forma simultània en diversos llocs del poble. Un dels moments de la trobada que té més èxit és la sessió BE (Breu i Espontani) on, tothom qui vulgui -també els artistes però no hi estan obligats-, pot participar fent una acció d´un minut com a màxim. Això permet, com diu Casellas, oferir a l´espectador un ampli registre de cada artista i mostrar l´art d´acció en les diferents formes. De fet, el lema d´aquest any és el compromís implícit.