Tots coincideixen a dir que, traspassar la porta de l´antiga presó de Figueres, els va posar la pell de gallina, una sensació que els ajuda a ficar-se més dins de la història. "Em va impactar i tot i venir-hi cada dia continuem tenint la sensació que aquí hi han passat moltes coses", assegura l´actor Joel Minguet. Ell i Pau Barredo encarnen dos policies corruptes i tots dos protagonitzen el primer llargmetratge del realitzador castelloní Sergi Arnau, 'Lones wolves', que des de principis de setembre s´està rodant a Figueres. La setmana vinent, l´equip es traslladarà a escenaris de Castelló d´Empúries i Empuriabrava com el palau Ametlla, el bar Saloon o l´aeròdrom.

'Lone wolves' és el primer llarg d'Arnau, el film que pot donar-lo a conèixer dins el laberíntic món del cinema. "Els seus dos curts -'Descenso al infierno' i 'Fruta podrida'- s´han vist en festivals i a Castelló, però amb un llarg caldrà moure´ns dins l´àmbit de distribució", reconeix la productora Anna M. Arnau, mare del director, que agraeix a bastament la generosa dedicació d´un gran nombre d´extres que, desinteressadament, estan col·laborant en el rodatge. Per a alguns d´ells és quelcom especial, ja que havien viscut experiències personals dins la mateixa presó per haver-hi treballat o fet estada. També han cregut en aquest guió, entre policíac i de novel·la negra, escrit i pensat meticulosament per Sergi Arnau, amb centenars de referències, actors molt coneguts com Joel Minguet, Pau Barredo -actor fetitxe del director-, Josep M. Blanco, Boris Ruiz, Joan Massotkleiner, Octavi Pujades, Paco Moreno, Mont Plans, Pere Núñez, Hernan Bonin i Fred Adenis.

Dos dels actors, Joel Minguet i Pau Barredo, coincideixen a elogiar el director i asseguren haver-se ficat en aquesta aventura per la qualitat del guió i la gran professionalitat de l´equip. Barredo, que també ha protagonitzat els dos curts del director, diu que "des del primer dia vaig veure en Sergi Arnau una màgia especial i, en veure els resultats, veus que no m´havia equivocat". Minguet no vol revelar massa res del film a banda que és un drama carcerari on l´espectador es fa una imatge inicial que, més tard, es desmunta. Els dos comparteixen l´impacte de gravar a l´antiga presó, un escenari viscut. "Cada porta respira una història", diu Minguet. Constaten l´entrega de tot l´equip -tant tècnic com d´extres- com quelcom poc habitual en un rodatge, "una energia que s´encomana". ­Min­guet té clar, però, que la part més essencial és la del muntatge, "on es cuina la pel·lícula". El temps previst de muntatge serà d´un any.